Publicitat
Publicitat

Presenten la Marató d'Empúries amb dues novetats

Aquest matí s'ha presentat la 16ena edició de la Marató d'Empúries. Les principals novetats seran que les curses infantils que es fan dissabte a la tarda tindran el centre neuràlgic a la zona de la Punta i que el periodista de TV3, Xavier Bonastre, presentarà el seu llibre "100 històries del correr" a l'Alfolí de la Sal.

La Marató d'Empúries arribarà enguany a la setzena edició. La presentació d'un dels esdeveniments esportius més multitudinaris s'ha presentat aquest matí al Museu d'Arqueologia de Catalunya Empúries, una prova que es disputarà diumenge 5 de maig. Inicialment, s'havia previst per aquest diumeng però la coincidència amb la jornada electoral va fer que es decidís postposar-la una setmana més tard. 

Com ja és tradició, la prova tindrà tres recorreguts: la Marató, la Mitja Marató i la cursa dels 10 quilòmetres. Els tres circuits tindran com a punt de sortida i arribada al Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries. Per segon curs seguit també hi haurà el campionat minimalista i descalcista per a cadascuna d'aquestes proves. 

El dia abans, dissabte a la tarda, se celebra la Marató Infantil, que enguany arriba a la sisena edició, i la segona cursa del 5 quilòmetres que serveix d'entrenament pel dia següent. Un dels canvis és que les curses infantils no seran al museu. Els corredors aquesta vegada sortiran des del centre de l'Escala, a la zona de la Punta. Una altra novetat serà que el corredor i periodista de TV3, Xavier Bonastre, presentarà el mateix dissabte el seu llibre "100 històries del córrer", a l'Alfolí de la Sal.

També dissabte es farà la Fira del Corredor, coincidint amb la recollida de dorsals i dels obsequis que dona l'organització als participants. Aquesta, es fa el pavelló municipal d'esports i compta amb diferents botigues que ofereixen els seus productes i roba esportiva. Esdeveniments com la Marató i el Triumvirat fan de l'Escala un referent esportiu i cultural. 

Com en les anteriors edicions, les inscripcions a totes les proves de la Marató d'Empúries tenen un component solidari i un euro de cada inscripció es dedica a una entitat, que en aquest cas serà l'Associació Contra el Càncer. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar