Publicitat
Publicitat

L'Escala viu un Sant Jordi esplèndid però passat per aigua

La pluja anunciada des de feia dies va fer acte de presència durant tot el matí a l'Escala, deslluint la diada de Sant Jordi. A la tarda va sortir el sol i amb ell l'alegria pròpia d'una jornada festiva, on els llibres i les roses van ser els protagonistes absoluts. 

La Diada de Sant Jordi 2019 va arribar tal com s'havia anunciat els últims dies amb pluja durant tot el matí, un fet que va obligar a les tradicionals parades de llibres i roses traslladar-se fins a plaça Catalunya per poder portar a terme la diada amb tota normalitat. Les activades més afectades de la diada van ser les representacions teatrals del Quixot per part dels alumnes de l'institut i la lectura en veu alta de l'obra Drames Rurals, de Víctor Català, prevista a la Riba i que per motius meteorològics va portar-se a terme al primer pis de la Biblioteca.

 

 Malgrat la pluja intensa del matí, la celebració de la Diada de Sant Jordi va poder seguir el guió previst sota la pèrgola de Plaça Catalunya i deixant pas a una tarda magnífica de bon ambient i alegria. 

  

 A l'espera de tancar definitivament les llistes de llibres més venuts, a l'Escala ha seguit la línia dels llibres més venut amb les novel·les de Rafel Nadal, Sílvia Soler i Gerard Quintana, tot i això també s'han buscat nous autors. 

 

Fora de la ficció, el germà de Rafel Nadal i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, també s'ha erigit com un dels autors gironins que més exemplars ha venut durant la diada. Joan Roca també ha destacat en l'àmbit de la no ficció amb el llibre 'Cuina Mare'. En ell repassa algunes de les receptes que ha après de la seva mare i els coneixements gastronòmics que li han permès evolucionar en el món de la cuina fins a convertir-se en un referent internacional. Pel que fa a autors locals, el que no falla mai és Carles Roman. Aquest any presentant noves aventures de Fabi i Fadó. 

 

 Els que tampoc fallen mai, són els joves escalencs, estudiants de les escoles Empúries i Esculapi que aprofiten el Sant Jordi per vendre llibres i roses i així fer diners pels seus viatges de fi de curs. Aquest any, tot i tenir un matí complicat els joves han complert els seus objectius.

  

 Els que també estan contents de la seva participació any rere any, són les entitats que aprofiten aquest dia per fer difusió de les seves activitats al mateix temps que venen llibres i roses. Aquest és el cas de la Junta Local contra el càncer, que participen de la primera activitat públic després de al formació de la nova junta.

 

 A Plaça Catalunya, tampoc i van faltar parades de partits polítics com candidatura de progrés, ERC, Gent de l'Escala o Òmnium Cultural. El dia finalitzava amb el tradicional recital musical a la biblioteca.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar