Publicitat
Publicitat

Presentació del llibre La Nostra Policia

L'Alfolí de la sal de l'Escala, va acollir la presentació del llibre “La nostra policia. El model de seguretat de Catalunya des de 1978 fins als atemptats de 2017 i l’1 d’octubre” de Jaume Bosch.  Un llibre que pretén recórrer la historia dels Mossos, des de la seva creació fins els fetss més rellevants viscuts darrerament. 

Jaume Bosch va portar a l'Escala la presentació del seu darrer llibre “La nostra policia. El model de seguretat de Catalunya des de 1978 fins als atemptats de 2017 i l’1 d’octubre”. Una presentació que va comptar amb el president del CoNCA, Carles Duarte i el síndic de greuges Rafel Ribó i que va omplir l'alfolí de la sal amb un públic encuriosit per saber més de la historia dels Mossos. Un llibre que pretén recórrer la historia dels model de seguretat català des de la seva creació fins els fets més rellevants que s'han viscut darrerament. Però tal i com explicava Carles Duarte el llibre compte amb molts detalls i experiències de l'autor Jaume Bosch.

El pròleg, ha estat redactat per Rafel Ribó, actual Síndic de Greuges, que va compartir amb Bosch anys polítics. Per ell fer el pròleg d'aquest nou llibre ha estat un honor. 

Jaume Bosch reconeix que el llibre feia molt de temps que s'estava gestant, però els atemptats de l'agost de 2017 van ser la clau per animar-lo a finalitzar el projecte.

Aquest llibre aporta elements d’anàlisi per a que el lector pugui entendre com s’ha arribat fins aquí, quins han estat els encerts i quins els errors comesos, quines resistències ha exercit i exerceix encara l’Estat central i quin és el tipus de seguretat que una societat democràtica ha de voler en un moment on sorgeixen ideologies reaccionaries i un terrorisme globalitzat. Una anàlisi que es mou, com diu Rafael Ribó al pròleg, per la línia fina que relaciona el dilema entre la seguretat i la defensa de les llibertats i dels drets humans. És un crit d’agraïment, i d'identificació i afirmació política amb uns cossos policials.

 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar