Publicitat
Publicitat

La DO Empordà recorda l'entrada del vi per Empúries

Des d'ara el Jaciment d'Empúries mostra als visitants que aquest va ser el punt de l'entrada del vi i la vinya a la península ibèrica. Ho mostre un plafó informatiu  en quatre idiomes i uns ceps plantats a l'entrada de la ciutat grega. És una iniciativa de la Càtedra de l'Oli i el Vi de la UdG.

Un plafó commemoratiu i uns ceps recorden des d'ara als visitants que Empúries va ser el punt d'entrada del vi a la península ibèrica.S'han situat a l'entrada de la ciutat grega per incidir en els vincles històrics entre Empúries i el vi des de l'antiguitat.És una iniciativa de la Càtedra del vi i de l'Oli de l'Empordà de la UdG, del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, amb la col·labvoració dels ajuntament de l'Escala i Figueres, i dels consell reguladors dels vins i olis de l'Empordà.

La Càtedra del Vi i l'Oli abarca tots els àmbits d'aquest dos productes a la comarca.Els tres pilars de treball són la divulgació, la formació i la recerca.L'acte s'ha completat amb la visita guiada “Empúries: el vi a l’Antiguitat” a càrrec de l’arequeòleg Joaquim Tremoleda, seguida d'un tast de vins DO Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar