Publicitat
Publicitat

Els llibreters preveuen un Sant Jordi espectacular

Els llibreters preveuen un Sant Jordi espectacular per ser laborable i per anar lligat amb les festes de Setmana Santa. Serà un dimarts esponjat i s'espera acumular vendes des de divendres.

Sense tenir un moment de descans després de les festa de setmana santa arriba la diada de Sant Jordi, enguany un dimarts laboral amb moltes de les vendes ja acumulades del cap de setmana. El Gremi de Llibreters preveu un creixement d'un 2% durant una diada que beneficiarà sobretot els llocs turístics.

{{ tall Maria Carme Ferrer  - Presidenta del Gremi de Llibreters de Girona }}

Sant Jordi és el dia més important per al sector del llibre: l'any passat es van facturar en un dia 22 milions d'euros, un 2% més que l'any anterior. Aquest any es podran trobar fins a 50.000 títols diferents, tot i que sempre es parla dels més venuts, les vendes d'aquest no arriba el 5%, ja que es venen llibres de molts tipus i on cadascú acaba trobant el seu. El gremi de llibreters creu que el gènere que es vendrà més serà la literatura infantil i juvenil, atès que habitualment ja és dels que tenen més sortida, i també la novel·la d'intriga, policíaca i històrica, sense oblidar els llibres polítics relacionats amb l'actualitat. Per altre banda, les floristeries i grans empreses de flors no són tant optimistes, ja que el fet que el dia 23 caigui just després de les vacances farà que empreses, estudiants, restauració i associacions no tinguin tant de marge per organitzar-se i, per tant, apunten que les comandes de roses es concentraran i s’acceleraran a última hora. Per això s'apunta que enguany hi haurà una  davallada de la venda de roses respecte l'any anterior. 

Pel que fa a l'Escala, la programació per gaudir d'una excel·lent diada fa mesos que està preparada. Durant tot el dia a l'entorn de la platja hi haurà les tradicionals parades de llibres i roses, al llarg del matí els alumnes de l'institut representaran 'El Quixot' per als alumnes de 5è a diferents espais com la mar d'en manassa, clos del pastor, cementiri mariner o el monument de la sardana. A partir d eles 10h s'inicia l'activitat La Riba Viu la lectura amb drames rurals de Víctor Català, ja a la tarda a les 17h espectacle infantil a la riba, a la mateixa hora al casal del jubilat hi haurà lectura de poesies. La diada finalitzarà amb un espectacle recital musical a la biblioteca. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar