Publicitat
Publicitat

La Colla Gegantera de L'Escala continua

Després de fer publica la decisió de plegar en cas de no trobar portadors pels gegants escalencs Peret i Maximeta, la Colla gegantera ha trobat el suport del poble per salvar els gegants. De moment més d'una desena de voluntaris s'ha presentat per ser portadors.

Amb els nervis a flor de pell i amb poques esperances, així començava la reunió informativa de la colla gegantera per salvar els gegants escalencs Peret i Maximeta. La secretaria de l'entitat i el cap de colla, explicaven els motius que els han dut a fer una crida per trobar nous geganters, en què consisteix una trobada gegantera, l'objectiu d'engrescar els joves per fer relleus generacionals i la necessitat d'aconseguir almenys sis nous portadors d'en Peret i la Maximeta que juntament amb els actuals portadors sumin un número suficient per poder fer relleus durant les trobades. Unes necessitats que finalment van tenir la resposta esperada i de la reunió informativa van sortir una desena de voluntaris per no deixar els gegants tancats a l'ajuntament. A més a més també s'ha de sumar un bon nombre de famílies que van aprofitar la mateixa reunió per apuntar-se com acompanyants.

  

El dubte més gran per a molts escalencs eren les característiques físiques d'un portador, ja que cada gegant pesa uns 35 quilos, una xifra destacada i que espanta. Josep Falgàs comentava, que amb un bon nombre de portadors tothom pot portar un gegant, doncs al llarg de la cercavila es fan relleus precisament per això per no carregar molt de pes durant l'hora i mitja de trobada gegantera. Un fet que va animar per primera vegada a la colla gegantera de l'Escala la participació d'una dona com a portadora.

  

 Amb les emocions més controlades i la bona resposta del públic, la colla gegantera de l'Escala continuarà un any més participant de les trobades geganteres de la comarca i treballa per ser presents a la fira d'entitats del mes vinent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar