Publicitat
Publicitat

Bon temps i gent a la benedicció del Diumenge de Rams

Ahir va ser diumenge de Rams i, un any més, l'església de Sant Pere de l'Escala es va guarnir per acollir la missa que dóna el tret de sortida a les celebracions de Setmana Santa, amb la tradicional benedicció de la palma a la plaça.

 

Com és tradició el mossèn Martí Colomer, rector de l'Escala, va donar la benvinguda a tots els nens i nenes que ahir es van congregar a fora de l'església per a la benedicció del diumenge de Rams. Els infants, acompanyats dels seus padrins, es van acostar fins a l'església amb les seves palmes, palmons i branques de llorer perquè el capellà els hi faci la benedicció. 

Un cop acabat l'acte, i d'unes paraules del capellà, la gent congregada a fora va entrar a l'església per a seguir l'ofici solemne. El bon temps va fer que moltes famílies escalenques s'apropessin fins a la plaça de l'església on petits i grans van gaudir de l'acte. 

Tal com va explicar mossèn Martí Colomer, en el cristianisme, es celebra el diumenge de Rams perquè es recorda l'entrada de Jesucrist a Jerusalem a dalt d'un burro i acompanyat dels seus deixebles, durant la Pasqua Jueva. Segons l'evangeli, la gent de Jerusalem va rebre Jesús amb alegria, brandant palmes i branques de llorer i d'olivera. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar