Publicitat
Publicitat

Finalitza el cicle de conferències de Primavera 2019

Ahir a la nit va finalitzar el cicle de conferències de Primavera 2019, dedicat enguany al càncer de còlon. Dues xerrades amb especialistes de primer nivell de la comarca de Girona, tot per explicar la situació actual i els avanços tecnològics per a la curació d'aquest tipus de càncer. També s'aprofitava per conscienciar a la gent de la importància de fer-se la prova de prevenció del càncer de còlon a partir dels 50 anys. 

Ahir a la nit la sala d'actes de l'ajuntament de l'Escala va acollir la segona i última conferència de primavera de 2019, enguany dues conferències dedicades al càncer de còlon, ja que s'han fet coincidir les xerrades amb el mes de març on precisament el dia 31 se celebra el dia mundial del càncer de còlon. Un tipus de càncer que es pot prevenir i curar en el 90% del casos que es detecten a temps, per això és recomana a la població major de 50 anys fer-se la prova de sang oculta en femta. Una prova higiènica, sense demanar hora ni haver d'esperar i indolora.  Una prova que la presidenta de l'Associació Catalunya contra el càncer de Girona, Pilar Cort feia especial èmfasis. 

La segona de les conferències titulada  "El càncer de còlon. Cada pacient és un món diferent" anava a càrrec del doctor Bernardo Queralt, oncòleg de la unitat de digestiu d'ICO Girona. Ell va explicar al llarg d'una hora la creació d'un tumor al còlon, les causes pel seu desenvolupament, els símptomes, els tractaments actuals i la seva evolució.  Bernardo Queralt, va deixar molt clar, el títol de la seva conferència demostrat clarament que cada pacient és un món.  

Un dels fets que més preocupa a les persones és sens dubte com evitar el desenvolupament d'un tumor, un pregunta complicada fins i tots pels especialistes. En el cas del càncer de còlon hi ha diferents factors que poden predisposar la seva creació. 

Bernardo Queralt acabava la seva intervenció, amb un missatge d'optimisme , doncs avui en dia el 90% dels casos que es detecten a temps es poden curar. També remarcava que el càncer colorectal no acostuma a causar cap molèstia fins que la malaltia està ja molt avançada; per això és tant important el diagnòstic precoç i la realització d'una senzilla prova cada dos anys per detectar petites quantitats de sang en les deposicions que no siguin visibles a simple vista. Així poder detectar el càncer abans que comenci a produir símptomes i per tant prevenir. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar