Publicitat
Publicitat

El Fòrum l'Escala Empúries proposa un pacte d'urgència pel patrimoni

El Fòrum l’Escala-Empúries demana a totes les candidatures que es presenten a les eleccions que es posicionin per a la protecció del patrimoni. Demanen als partits un compromís en aspectes com la protecció d’edificis singulars del nucli antic, l’obertura de l’Estany de Poma, el control preventiu en moviments de terra i sobre el pla especial de protecció de l’entorn d’Empúries.

El Fòrum l'Escala-Empúries, entitat que vetlla i es preocupa pel patrimoni local des de fa més de vint anys acaba de fer públic el que ha anomenat "Pacte d'urgència pel patrimoni". Davant l'evidència de l'afectació i de noves agressions al patrimoni arquitectònic, paisatgístic i arqueològic, demanen als partits que més enllà de les diferències conjunturals arribin a un consens de mínims per a la salvaguarda del patrimoni amenaçat.Aquest consens de mínims inclou quatre punts. Un, la posada en vigència del catàleg de vivendes significatives del nucli antic. Catàleg elaborat l'any 2008 però que no s'ha arribat a aprovar mai. Dos, un acord per l'Estany de Poma. Es demana un compromís per a la protecció, accés públic i transformació de la zona en un parc municipal que serveixi com a pulmó del barri de Riells. Tres, comprometre's a fer el control preventiu preceptiu en cada moviment de terra sota cota zero per tal de protegir el potencial patrimoni arqueològic i els recursos hídrics dels aqüífers. I quatre, un acord per prioritzar la reclamació i l'aprovació del Pla Especial de protecció de l'entorn d'Empúries.

El Fòrum té la voluntat de fer arribar, en pocs dies, aquest Pacte d'urgència pel Patrimoni a totes les candidatures qeu han anunciat que es presenten a les eleccions municipals.

Fins i tot ha apuntat Assumpció Vila que el Fòrum proposarà als partits si es pot arribar a algun tipus d'acord abans de les eleccions i assumir el compromís en sessió plenària. Dilluns vinent se celebra el que possiblement sigui l'últim ple ordinari abans d'eleccions.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar