Publicitat
Publicitat

Bellcaire desestima el projecte de camp de vol

L’Ajuntament de Bellcaire desestima el projecte de camp de vol i museu de l’aire argumentant mancances per l’impacte ambiental, paisatgístic i sobre la fauna. Els cinc regidors assistents al ple van votar-hi unànimement en contra.

La unanimitat dels regidors assistents al ple municipal de Bellcaire han votat en contra del polèmic projecte de camp de vol i museu de l'aire que es volia fer en terrenys agrícoles a tocar del Mas Xicu. El projecte, que afectava unes 8 hectàrees de sòl rústic privat a una distància d'uns 600 metres dels habitatges més pròxims del nucli urbà, ha sigut desestimat després d'entendre que generava un impacte al paisatge, la fauna i el paisatge. Impactes, es va considerar, que no es poden esmenar, per la qual cosa es va votar en contra de l'aprovació del projecte.

El projecte havia aixecat forta polèmica entre els veïns del poble quan el mes de setembre passat l'Ajuntament en feia l'aprovació prèvia. Els contraris al projecte es van organitzar en plataforma iv an recollir un centenar llarg de signatures en contra del projecte i han seguit de ben aprop la tramitació, presentant al·lgacions al respecte. Per a l'alcalde, la mobilització ha demostrat que l'interès general del poble ha prevalgut per sobre de l'interès particular del promotor.

Amb la desestimació del projecte, el promotor encara podria presentar un recurs d'alçada contra l'acord d'ahir. En cas que tampoc fos estimat, l'única via que li quedaria seria la judicial, a través del contenciós-administratiu.El ple extraordinari d'ahir al vespre va ser seguit per una quarentena de veïns, entre els quals hi havia el mateix promotor del projecte.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar