Publicitat
Publicitat

La Festa de la Sal vol ser Patrimoni de la UNESCO

La Festa de la Sal podria ser declarada patrimoni immaterial de la Unesco. L'Ajuntament així ho pretén amb l'acord aprovat per unanimitat en l'últim ple. La Festa recorda amb molta participació els origens mariners de la població.

L'Ajuntament de l'Escala ha iniciat els tràmits per tal que la Festa de la Sal sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Unesco. A tal fi, el darrer ple ordinari va acordar per unanimitat sol·licitar-ho. La Festa de la Sal va néixer l'any 1997 commemorant el tercer centenari de l'establiment de l'Alfolí de la Sal. En ella es fa un exercici de recordatori i recuperació dels origens mariners de la població de l'Escala que ha estat reconegut pel nombrós públic que la visita cada any i per tot tipus d'organisme que en reconeix la seva valuosa aportació a la recuperació del patrimoni immaterial del municipi.

A banda de l'acord del darrer ple, ara caldrà que la Generalitat es posicioni també al respecte abans d'elevar la proposta al departament corresponent de la Unesco. De moment, a l'Ajuntament regna l'optimisme.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar