Publicitat
Publicitat

Trobada d'alumnes de llatí a Empúries

Més de 600 alumnes de 4t d’ESO d’una trentena d’instituts gironins han participat avui a la trobada d’alumnes de llatí, que s’ha fet a Empúries. Una trobada que reivindica les assignatures de llengües clàssiques per a una bona formació humanística.

El jaciment arqueològic d'Empúries ha estat literalment pres per les tropes d'alumnes de quart curs de secundària provinents de més de trenta instituts de les comarques gironines. Al llarg del matí, els més de 650 participants a la trobada han pogut participar en tallers d'escriptura clàssica a l'àgora grega; de jocs antics a la platja; s'han pogut vestir de legionaris i posar-se a la pell d'aquells antics guerrers. I la novetat d'enguany era un espectacle de dansa inspirat en el mite d'Orfeu que s'ha fet al Fòrum Romà.

La d'avui éra la novena edició d'aquesta trobada que ha aconseguit amb tots aquests anys fer més presents les assignatures de llatí i grec i que els alumnes les vegin més properes.

La trobada és organitzada per l'equip de professors de llatí i grec i cultura clàssica que formen el grup ICE de Cultura Clàssica "Dolors Condom, en col·laboració amb el Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries, l'Ajuntament de l'Escala i el Camp d'Aprenentatge d'Empúries. Tot plegat, un fantàstica iniciativa per demostrar que la cultura clàssica es pot aprendre també de forma pràctica.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar