Publicitat
Publicitat

L'Escala tanca el pressupost de 2018 amb 5.2 milions de superàvit

L'ajuntament de l'Escala ha tancat l'exercici de 2018 amb un superàvit de 5.2 milions d'euros. Hi ha ajudat de manera important el bon comportament dels ingressos i les polítiques econòmiques que s'apliquen. Part dels diners es destinaran a reduir deute i també a una planta de tractament d'aigua potable. Tot plegat sense apujar impostos.

L'Ajuntament de l'Escala ha tancat l'any 2018 amb un romanent de tresoreria de 5,2 milions d'euros, un total de 6 milions si hi sumem els patronats: l'ADET, L'institut Municipal d'Educació, i els patronats de Mitjans de Comunicació i de l'Esport.D'aquest resultat es donarà compte al ple de dilluns vinent.El bon comportament dels ingressos ha estat determinant per obtenir aquest resultat.

Aquest superàvit es deu també en  part a la normativa de l'estat que obliga els consistoris a ser sostenibles i tenir estabilitat pressupostària.D'altra banda s'hi sumen les polítiques dels últims anys d'estalvi i no endeutament, passant de més del 80 per cent el 2006 al 11 per cent a l'actualitat.La xifra del deute actual és de 2 milions 300mil euros, que es podrien compensar amb el romanent de 2018.No es fa ja que les despeses financeres  són petites i es pot destinar part dels diners en inversions.

Entre les inversions destacades a les que es pot destinar el romanent de tresoreria hi ha una obra necessària des de fa temps, una planta de trractament d'aigua potable.S'afegeix que no serà necessari pujar impostos.

La llei no permet gastar tot el superàvit.En el cas de l'Escala es guarden parts dels diners pels primers mesos de l'any poder pagar als proveïdors amb regularitat, ara mateix amb una mitjana de pagament que no arriba als quinze dies.

La liquidació del pressupost de 2018 es porta a ple dilluns vinent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar