Publicitat
Publicitat

Gent de l'Escala, nova llista a les municipals

Neix un nou partit polític local amb el nom de "Gent de l'Escala" promogut entre d'altres pels exregdiors d'ERC Xavier Ballesta i Carles Carlà. La nova formació, que s'autodefineix com independentista, d'esquerres i assambleària, es presentarà en societat aquest mes de març.

A menys de tres mesos de les eleccions municipals, es confirma l'aparició d'una nova formació a l'Escala. Es dirà Gent de l'Escala i entre els seus promotors hi ha Xavier Ballesta i Carles Carlà, regidors escindits d'ERC. El primer d'ells ha confirmat avui que ja tenen la documentació presentada a Madrid per al reconeixement d'aquest nou partit. Per a Ballesta, l'aparició d'aquest partit recull el sentiment de tot un gruix de gent que se sentia orfe de representació després de la seva sortida d'ERC i després que no es concretés la candidatura de Primàries.

"Gent de l'Escala" respon a un ideari independentista, d'esquerres i escalenc. En el seu decàleg d'intencions hi té també un paper primordial el caràcter participatiu i assembleari amb què es prendran totes les decisions.

Per a Ballesta, "Gent de l'Escala" pretén donar resposta a un sector de la població que es sentia orfe de representació política. Però no entra a valorar si l'aparició d'aquest nou partit perjudicarà altres formacions que tenen en el seu ideari el pensament independentista.

Ballesta ha puntualitzat que, malgrat que sigui ell qui hagi donat la cara, això no vol dir, encara, que sigui el cap de llista de la formació. Que encara no s'ha decidit qui encapçalarà la llista, una tasca que, vista la resposta que ha tingut en la seva posada en funcionament,  considera que no serà pas difícil.

Durant aquest mes de març es farà la presentació formal i pública de "Gent de l'Escala". A l'Escala, de moment hi ha confirmació de quatre candidats. Dos d'ells, Eva Trias, al capdavant de la formació independent Alternativa per l'Escala; i Etna Estrems, per ERC, ja proclamades oficialment. Després, Robert Bosch per Junts per Catalunya i Albert Pons, pels Comuns, que s'han postulat com a alcaldables, si bé pendents encara de la votació formal interna entre els seus militants. Ara s'hi afegeix la candidatura de "Gent de l'Escala". I queda encara pendent la més que probable repetició de Víctor Puga al capdavant del PSC, si bé encara pendent de confirmació oficial; i pendents queden també confirmacions de què faran formacions com el PP o Ciutadans.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar