Publicitat
Publicitat

Més de 1200 disfresses desfilaran a la rua de diumenge

Gairebé tot a punt per al carnaval 2019. La rua tornarà a ser l'acte més multitudinari, amb més de 1200 inscrits que hi desfilaran. Enguany, amb 4 carrosses més que l'any passat, una d'elles local, la de la Batuskala. El carnaval de l'Escala manté el seu perfil familiar amb actes concentrats entre dissabte i dilluns.

Avui és dijous gras, i avui s'estrena la setmana de Carnaval. Avui celebren aquesta tradició a les escoles amb les berenades populars a Empúries o en d'altres indrets. Però els actes festius de Carnaval, a l'Escala, es concentren entre dissabte i dilluns. El Carnaval 2019 arriba marcat per una programació que manté intacta l'estructura dels últims anys, amb la rua infantil, xocolatada i espectacle infantil dissabte a la tarda; ball de disfresses, dissabte a la nit; gran rua de carrosses i comparses, dinar i ball de tarda, diumenge; i dinar de germanor dilluns. Això sí, enguany amb una programació musical molt atractiva.

La rua de diumenge al migdia és l'acte més multitudinari i més significatiu del Carnaval de l'Escala que enguany comptarà amb quatre carrosses més que l'any passat, arribant fins a 18 carrosses i una comparsa. En total es calcula que desfilaran pels carrers de l'Escala prop de 1200 persones.

A nivell local, a les set carrosses habituals cada any s'hi suma enguany la de la Batuskala, una formació que ja fa uns anys que obre la rua, i que enguany s'han animat a fer també carrossa. Tot plegat conflueix a fer un carnaval que es caracteritza sobretot pel seu perfil familiar.

Si, com apunten les previsions, el temps hi acompanya, tot indica que estem a punt de viure un carnaval que lluirà més que mai. A nivell de rua, un dels trets més destacats és la recuperació del circuit històric que l'any passat encara no es podia completar sencer per les obres al tram baix del carrer Enric Serra. El circuit s'obre a l'Avinguda Girona, baixant per l'Ave Maria, seguint pel passeig Lluís Albert, Port d'en Perris, La Punta, La Platja i tancant el cercle després pujant l'Enric Serra i acabant a la plaça de les Escoles.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar