Publicitat
Publicitat

Martí Dolz guanya el concurs Juga-t'ho de l'Institut El Pedró

Martí Dolz guanya la primera edició del concurs Juga-t'ho, de l'Institut El Pedró, per a la promoció de la lectura i la cultura. L'última prova-enigma es va haver de resoldre dissabte, en el marc de La Vila del Llibre i va consistir en recomanar una lectura davant del públic a mode de bootuber. Es va endur com a premi un vol al túnel del vent d'Empúriabrava.

Coincidint amb el cap de setmana de la Vila del Llibre, l'Institut El Pedró de l'Escala ha celebrat la sisena i última prova del concurs Juga-t'ho que es va iniciar el primer trimestre de curs. Ha constat de sis enigmes o proves, sempre lligats amb la literatura i amb la cultura, que podien resoldre tant els alumnes del centre com familiars o altres. Des del mes de setembre, s'han hagut de resoldre proves vinculades amb la saga de Harry Potter, la primera; amb els personatges de còmic Fabi i Fedó, creats per l'escalenc Carles Roman, la segona; amb els mosaics del sacrifici d'Ifigènia, del Museu d'Empúries, la tercera; sobre poesia i música, la quarta i sobre la trilogia "Divergent", de la nord-americana Veronica Roth, una saga supervendes d'àmbit mundial. I dissabte es va celebrar la prova final, guardada en secret fins el mateix matí de dissabte i que va consistir en recomanar un o dos llibres davant el públic assistent, després d'haver escoltat les recomanacions de dues booktubers.

L'acte es va fer a la botiga Vilabrú i va servir a mode de cloenda dels sis mesos de concurs, amb el lliurament dels premis. El guanyador de la prova final ha estat Martí Dolz, amb un premi d'un vol al tunel del vent d'Empuriabrava; com a finalista va quedar Joel Caparrós, que s'enduia el premi d'una entrada per a dues persones a Port Aventura. La primera prova l'havia guanyat Neus Galzeran i família; la segona, Júlia Godo; la quarta Utger Bassó; i la cinquena, la Clàudia Escraba.El balanç d'aquesta primera edició del concurs ha estat molt satisfactori, segons la seva coordinadora.

Tant és així, que amb molta probabilitat l'experiència es repetirà el curs vinent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar