Publicitat
Publicitat

Gran èxit de la primera Vila del Llibre de l'Escala

L’Escala es converteix en aparador del llibre independent amb la primera edició de La Vila del Llibre. L’Ajuntament calcula que més de 3 mil persones van passar per les diferents activitats d’aquesta iniciativa i n’assegura la continuïtat per a convertir-se en futures edicions en la primera Vila del Llibre de la Mediterrània.



Aquest és un fragment de l'espectacle audiovisual "Solitud 360", adaptació de l'obra cabdal de Víctor Català a la sala dels còdols de l'Alfolí de la Sal. Una autèntica experiència immersiva a base de projeccions, música en directe, dirigida per Coia Valls. En les seves múltiples sessions fetes al llarg del cap de setmana ha estat una de les fites del cap de setmana de Vila del Llibre. Un espectacle que, s'ha dit avui, segurament tindrà continuïtat  i es podrà veure en més ocasions. Víctor Català ha estat el principal fil conductor d'aquest cap de setmana, a partir d'aquest espectacle, però també amb les visites guiades pel poble, o amb l'exposició del manuscrit original de Solitud, que es va poder veure per primer i únic cop abans de ser dipositat a l'arxiu històric. Com va ser també el tema de la conferència inaugural de la Vila que va llegir la directora de la futura càtedra Víctor Català de la UdG, Mita Casacuberta.

Han estat tres dies intensament literaris amb més d'una setantena d'activitats pensades per a tots els públics i en els espais més diversos. Com a centre i punt de trobada i de celebració dels actes més simbòlics, l'Alfolí de la Sal. Com a espai de passeig i de tastet de les novetats més diverses de la trentena d'editorials independents presents a la fira, La Platja. I és que un dels punts més identificatius de la Vila del Llibre és la quantitat d'editorials independents que hi han estat presents i de llibres que sovint son difícils de veure als mostradors de les llibreries.

Les activitats es van iniciar el divendres, un dia on els autèntics protagonistes van ser els més de 800 alumnes de primària i secundària de les escoles i l'institut de l'Escala que van passar per les nombroses activitats pensades per a ells. Divendres es completava la jornada amb l'acte oficial d'inauguració i el sopar literari i musical amb Martí Gironell i Pep Poblet al Molí de l'Escala. tot un repte i una aposta per la cultura, comentava l'alcalde a l'estrena

Presentacions i taules rodones amb primeres espases del panorama literari actual, un espectacular escape room inspirat en la figura del Capitán Trueno, les visites guiades, la visita a l'Alfolí, l'espectacle teatral, el mercat editorial a La Plajta, els encants de llibre vell a la Casa del Gavià i diversos tallers es van anar succeint tot dissabte i tot diumenge amb una meteorologia absolutament primaveral en ple mes de febrer. I tot plegat amb una ambientació marinera i literària que va convertir l'Escala en un espai absolutament inspirador, segons el director de la Xarxa de Viles del Llibre, Enric Bono:

Més de mil visites a l'exposició del manuscrit original de Solitud, més de 300 a l'espectacle Solitud 360º, amb totes les entrades exhaurides, més de 100 a l'escape room, on només s'hi acceptaven sis persones per sessió... A nivell quantitatiu, les xifres facilitades per l'Ajuntament aporten un balanç de més de 3000 persones en el conjunt d'activitats i en un cap de setmana on més de 10 mil persones han passejat per l'Escala. L'alcalde ha arribat a apuntar que s'ha tractat del cap de setmana de febrer amb més afluència de turisme que es recorda a la vila. Plena satisfacció, doncs, per una iniciativa que s'ha assegurat la continuïtat. No només per al mes de febrer de l'any vinent, sinó amb voluntat que la marca "Vila del llibre tingui continuitat els dotze mesos de l'any

Iniciatives com La Vila del Llibre se sumen a la voluntat de difondre la imatge de l'Escala com a població vinculada amb la cultura i més concretament a una cultura de prestigi.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar