Publicitat
Publicitat

Dracs, dones i literatura a la gran pantalla

'¿Podrás perdonarme algún día?', 'Una cuestión de género' o 'Com ensinistrar un drac 3',  tres de les pel·lícules més destacades que arriben aquest cap de setmana a la cartellera. També hi ha comèdia, drama i molta animació 

El cap de setmana dels Oscars arriba a casa nostra l'últim film que opta a Oscars, per primera vegada en molts anys els amants del cinema podran analitzar la gala dels Oscars amb els deures fets i tots els pel·lícules estrenades. 

A ¿Podrás perdonarme algún día? Melissa McCarthy és posa a la pell de Lee Israel per explicar la història real d'una biògrafa en decadència que comença a falsificar cartes de celebritats ja mortes per poder pagar el lloguer. Un fet que embogeix els col·leccionistes però fa sospitar al departament del FBI de possible frau, per això inicien una investigació al mateix temps que Lee Israel fa créixer el seu negoci de compra i vendre de cartes.

L’any 2010 es va presentar  'Como entrenar a tu dragón' film que combinava dracs salvatges amb víkings i amb la que Dreamworks va aconseguir crear una pel·lícula on l'èpica, la tolerància, l'amistat i l'acceptació eren els ingredients principals.  Uns anys més tard va arribar la  segona part, amb rècord de taquilla. Ara aquesta setmana i després de 5 anys arriba el final de la trilogia amb 'Como entrenar a tu dragón 3', desenllaç de les aventures de Hipo i Desdentao.

En aquesta ocasió, Hipo i Desdentao descobriran finalment el seu veritable destí: per una banda governar l’Illa Mema junt amb Astrid; per a l’altra, ser el líder de la seva espècie. Però, pel camí, hauran de posar a prova el seu vincle i plantar cara a la major amenaça a la qual mai s’han enfrontat. A més a més també apareixerem nous personatges com la femella de drac albina que accelerarà els batecs del drac protagonista. 

Si hi ha un personatge de la literatura que té rècords d’adaptacions, aquest es Sherlock Holmes. Sembla que el caràcter arrogant i peculiar del detectiu privat més famós d’Anglaterra no és un obstacle a l’hora de conquerir públic. La prepotència no és una barrera suficient per adaptar-lo una vegada i una altra. Després de l’èxit de les pel·lícules de Guy Ritchie i la ja més que famosa adaptació de la BBC en forma de sèrie protagonitzada per Benedict Cumberbatch i Martin Freeman, ens arriba ara una nova proposta en format de llargmetratge.

El director americà Ethan Cohen es posa al capdavant de la direcció d’una esbojarrada adaptació de les aventures de Sherlock Holmes amb el títol 'Holmes & Watson'. Amb  Will Ferrell i John C. Reilly de protagonistes d'un film nominats a 6 premis Razzi, els popularment coneguts antioscars. Després d'un assassinat a  Buckingham Palace, Sherlock Holmes i el seu company el Doctor Watson és veuran obligat a resoldre el cas amb només quatre dies, doncs si no ho fan la Reina morirà. Així comença una investigació esbojarrada a contra-rellotge per salvar al vida de la monarca.  

Per aquells que busquin, un cinema més seriós arriba el biopic protagonitzat per Felicity Jones on s'explica la història de Ruth Ginsburg, jove advocada que va aconseguir canviar les lleis d'igualtat de gènera juntament amb el suport del seu marit. 'Una cuestión de género' transcórrer durant dues dècades on queda clar que els temps canvien i on l'espectador gaudirà d'un gran repartiment amb Felicity Jones, Justin Theroux, Armie Hammer o Kathy Bates entre molts altres.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar