Publicitat
Publicitat

Ampli seguiment de la vaga general a l'Escala

Els centre educatius han estat els més afectats pel que fa a la vaga general convocada per avui, amb més d'un 90 per cent dels alumnes que no han anat a escola i un 80 per cent del professorat que ha anat als centres. A l'ajuntament , un 18 per cent del personal ha fet vaga i pel que fa al comerç, on més establiments han tancat ha estat al nucli antic.

Als centres escolars de l'Escala és on ha tingut més seguiment la vaga general convocada per la Intersindical-CSC, una aturada que té com a motiu de fons el procés judicial que es viu al tribunal Constitucional, cosa per la qual no s'hi han adherit els principals sindicats UGT i CCOO. 

A La Llar d'infants Ballmanetes, com a la resta de serveis públic s'han aplicat els serveis mínims. Una minoria de pares han portat els fills a la guarderia.A l'Escola Esculapi també han estat poques les famílies que han portat els fills a escola i pel que fa al professorat un 80 per cent ha fet vaga.Des del centre s'explica que no s'ha avançat que com era d'esperar no s'ha avançat en matèria docent, s'ha buscat alternatives per entretenir els alumnes.

A L'Escola Empúries l'assistència ha estat de 51 alumnes d'un total de 562. Igualment com a l'Esculapi.Pel que fa al professorat, més d'un 80 per cent ha decidit fer vaga.Com a l'Esculapi s'han buscat activitats alternatives.A l'Institut El pedró és on s'ha notat més la vaga, amb només tres professors al centre, dels 48 de plantilla. Han atès als 51 alumnes dels més de 550 alumnes matriculats.En aquest cas hi ha constància de com a mínim tres professors que tenien la intenció de no fer vaga i que han quedat aturats en algun dels talls de carretera que s'han donat durant tot el dia.Justament una de les afectades ha estat la regidora de personal de l'ajuntament de l'Escala, que ha quedat bloquejada a l'autopista a Medinyà.Al consistori escalenc ha fet vaga un 18 per cent del personal com laboral com funcionaris. La resta ha atès amb normalitat la resta de serveis i les visites a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.Pel que fa al comerç local, aproximadament un 70 per cent dels comerços del nucli antic han baixat persianes. No ha passat el mateix a la resta de comerços del municipi, on quasi no hi ha hagut afectacions.Pel que fa al sector pesquer del peix blau, avui les teranyines amb seu al port de l'Escala s'han quedat amarrades a port.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar