Publicitat
Publicitat

Presentació del Pla Comercial de l'Escala

L’Ajuntament presenta les conclusions del Pla Comercial del nucli antic, elaborat pel grup Costa Brava Centre. La necessitat d’agrupar el sector comercial, intensificar la col•laboració públic-privat o la potenciació dels trets diferencials de la vila son algunes de les accions que proposa el pla.

La Sala d'actes municipal va acollir ahir al vespre la presentació del pla comercial, elaborat en el marc del Pla de Barris, que l'Ajuntament ha encarregat al grup Costa Brava Centre amb l'objectiu de dinamitzar un sector com el comercial, considerat estratègic, i que s'enfronta a reptes importants com la competència ferotge del comerç online o de les grans superfícies. Potenciar l'actuació conjunta de tot el comerç local, la col·laboració entre el sector públic i el privat o la potenciació d'aquells trets diferencials de l'Escala com el seu paisatge, el seu patrimoni històric i la seva oferta cultural son només algunes de les propostes que fa el pla. L'Ajuntament se'n sent plenament compromès. 

El pla inclou una detallada diagnosi de la situació actual del petit comerç de l'Escala, a partir de les enquestes fetes als propis comerciants i als seus clients. A la diagnosi es constata com el client té una percepció molt positiva de les botigues de l'Escala, més que els propis propietaris, sovint molt autocrítics. Per fer front a les debilitats i amenaces del sector, es proposen una sèrie d'accions per a potenciar les fortaleses i oportunitats. Entre aquestes, a la presentació d'ahir es va parlar de concebre el nucli antic en la seva integritat com un gran centre comercial a cel obert que cal cuidar i millorar. I per a fer-ho, cal una implicació decidida tant del sector públic -ajuntament- com del privat -botiguers-. Per això, una de les primeres concrecions és el compromís de l'empresa redactora del pla d'aportar-hi un tècnic per aplicar les primeres mesures en els propers quatre mesos.

El pla és avalat també per la Generalitat. No en va, a l'acte d'ahir va ser-hi present el director dels serveis territorials del departament d'empresa i coneixement a Girona, Josep Polanco, que va posar d'exemple el Pla de Comerç de l'Escala, dient que l'experiència s'hauria d'aplicar en altres poblacions del territori.

El document està elaborat. Ara cal afrontar la seva aplicació. I si es vol fer bé la feina, hi ha deures per a l'Ajuntament, per als comerços i per a les organitzacions sectorials. 

A la presentació d'ahir van ser-hi presents representants de la junta de la UBET, entre ells el seu president; botiguers de la vila; tècnics municipals i regidors, tant del govern com de l'oposició.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar