Publicitat
Publicitat

El Projecte de recerca sobre les antigues àrees portuàries d'Empúries

Aquest 2019 el MAC Empúries centrarà els seus estudis i excavacions a la recerca de les antigues àrees portuàries d'Empúries. Unes investigacions que serviran per ajudar al visitant entendre millor la seva vista al jaciment i comprendre els canvis paisatgístics de l'entorn d'Empúries.

L'Alfolí de la Sal de l'Escala, va acollir divendres la presentació en societat dels pròxims treballs del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. Ramon Julià i Pere Castanyer van ser els encarregats de desgranar tots els detalls amb una conferència on van explicar detalls de l'evolució del paisatge i les àrees portuàries. El MAC Empúries engega aquesta any  2019 un projecte ambiciós que pretén estudiar les àrees portuàries de l'antiga Empúries. Una gran feina d'investigació i excavació, ja que no parlem només d'una àrea.

{{ tall Pere Castanyer MAC Empúries }}

L'objectiu principal de treballar intensament amb les àrees portuàries, és oferir al visitant una experiència única i ajudar a comprendre l'evolució del paisatge emporità i el seu entorn. Doncs resulta complicat actualment creure que hi havia aigua on ara hi ha terra. Des del MAC Empúries la feina es divideix en tres grans projectes. El primer centrat amb la creació de la primera ciutat grega i la ubicació d'una petita cala que servia de port natural, del qual ja s'han trobat molts detalls i s'han realitzat diferents estudis. 

  

 El segon projecte gira entorn de les restes trobades a l'exterior del jaciment, a la platja. On els temporals de l'any passat van deixar al descobert unes construccions antigues al voltant del mal anomenat Espigó Grec. Aquesta zona portuària forma part de l'arribada dels Romans a Empúries i la seva expansió, un fet visible amb les noves infraestructures una d'elles un port artificial de grans dimensions. 

  

 I el tercer gran projecte i un dels que més interessa a l'equip del MAC Empúries és el que està ubicat al voltant del poblat de Santa Margarida d'Empúries. Un espai de gran interès arqueològic que ha de proporcionar informació per comprendre l'evolució del paisatge i l'abandonament d'un nucli urbà més gran que Sant Martí.

Canal 10 Empordà oferirà aquest dimecres a partir de 2/4 de 10 del vespre la presentació íntegre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar