Publicitat
Publicitat

50è aniversari de l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu

Dissabte es presenta el llibre  "En Pep, el nen que somiava sardanes", una recreació de la infantesa del pare de la tenora, Pep Ventura. És el primer acte commemoratiu del cinquantè aniversari de l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu.

Aquest any 2019 es complirà mig segle, 50 anys, de la fundació de l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu. Inicialment funcionà com a secció sardanista del CER, fins que es decidí fer el pas cap a un funcionament com a associació cultural independent. El primer acte commemoratiu d'aquesta efemèrides es celebrarà aquest dissabte amb la presentació del llibre de contes "En Pep, el nen que somiava sardanes" de Montserrat Segura.El llibre és un recull de quatre contes relacionats amb la sardana, el primer dels quals fantasieja sobre com podria haver estat la infantesa de Pep Ventura, tòtem d'aquesta dansa, considerat el pare de la sardana tal i com l'entenem avui en dia. La presentació es completarà amb uns apunts històrics i curiositats sobre aquest figuerenc il·lustre i la seva vinculació amb l'Escala.

Aquest acte s'emmarca en la commemoració del cinquantè aniversari de l'Agrupació. Però no l'únic. I és que l'entitat s'ha plantejat el repte que cada mes hi hagi un acte o altre vinculat amb la sardana. De moment, però, el programa encara s'ha d'anar concretant.

Aquest mateix cap de setmana, l'Agrupació engega una d'aquelles activitats més longeves de les que organitza: el curset d'ensenyar a ballar sardanes. La que comença aquest divendres n'és l'edició número 47 i arriba amb diverses novetats.

El curset tindrà lloc cada divendres de dos quarts de sis a dos quarts de set fins a finals de maig. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom. De moment, s'engega el curset d'adults, a partir de 14 anys. Més endavant es planteja iniciar també el d'infants.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar