Publicitat
Publicitat

Primàries l'Escala renuncia a presentar candidatura a les municipals

Primàries l'Escala renuncia a presentar candidatura a les municipals del mes de maig vinent. Considera que, un cop confirmades les candidatures d'ERC i de Junts per Catalunya, la llista de primàries no faria sinó dividir el vot sobiranista, quan el seu fonament era aglutinar-lo.

Anunci 0s

Finalment no hi haurà candidatura de Primàries a l'Escala. Així ho ha decidit el Comitè Local Organitzador de la formació després de constatar que cap de les dues formacions escalenques defensores d'una república catalana els dóna suport. La renúncia s'argumenta en el sentit que Primàries va néixer per aglutinar vot republicà i que després de la confirmació que ni ERC ni Junts per Catalunya s'hi sumaven, arribar fins al final i presentar candidatura no faria més que dividir el vot independentista.

Des de la presentació pública de Primàries a l'Escala, el 13 de desembre de l'any passat, més d'un centenar de veïns s'havien registrat al web de la formació. Divendres vinent vencia el termini per a la presentació de candidats. I el 23 d'aquest mes s'haurien d'haver celebrat les votacions per escollir la llista. Però vista la situació política local, la direcció ha valorat que serà més profitós sumar-se a les llistes independentistes que no pas crear-ne una de nova.

De llistes afines al món sobiranista n'hi ha dues de confirmades. La d'ERC i la de Junts per Catalunya. Des de Primàries es deixa clar també que durant tot el procés hi ha hagut molt més bona sintonia amb una que amb l'altra.

Primàries l'Escala neix amb la voluntat d'empoderar la ciutadania i articular una candidatura unitària i transversal que aglutini el vot independentista. En el seu ideari, l'objectiu principal és assegurar el mandat republicà sorgit del referèndum de l'1 d'octubre de l'any passat. La candidatura compta amb l'aval de l'ANC. Unitat i pluralisme son dos conceptes entorn els quals va girar tota la presentació d'ahir. Per elaborar la llista de Primàries l'Escala tothom qui ho desitgi pot presentar-se com a candidat. Cal que ho faci arribar a través del web primarieslescala.cat o presencialment a algun membre de la coordinadora local. El registre de candidats estarà obert fins el 18 de gener. Per a participar en la votació de la que en sortirà la candidatura només cal estar empadronat a l'Escala i haver-se inscrit al registre de Primàries fins el dia 1 de febrer. Del 19 de gener a l' de febrer, els candidats inscrits podran fer campanya i el dissabte 2 de febrer s'ha marcat com la jornada de votació dels candidats. La llista amb què Primàries concorrerà a les eleccions es muntarà per rigorós ordre de votacions, del candidat més votat al menys votat. L'Escala és un dels únics quatre municipis gironins on s'ha obert el procés de candidatura de Primàries, juntament amb Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. A la presentació d'ahir hi van ser presents més d'un centenar de persones que omplien a vessar la sala d'actes municipals. A l'ambient, una de les sensacions més debatudes va ser el descontent davant la incapacitat dels partits polítics independentistes de defensar els interessos de la ciutadania. Primàries l'Escala convida tothom a presentar candidatura en aquest procés desmarcar-se meridianament de processos marcats per interessos partidistes sovint allunyats del sentiment de la gent de base. La candidatura de Primàries l'Escala és la quarta que es concreta de cara a les municipals del mes de maig vinent, després de les d'Alternativa per l'Escala, ERC i En Comú Podem. Primàries L'Escala votarà candidats, recordem, el dissabte 2 de febrer. Tots els empadronats prèviament registrats a través del web primarieslescala.cat podran votar aquells candidats que s'hagin presentat formalment abans del dia 18 de gener vinent.© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar