Publicitat
Publicitat

Green Book aspirant als Oscars

L'aspirant a l'Oscar 'Green Book' arriba a la gran pantalla. També ho fan la comèdia espanyola 'Bajo el mismo techo' o el film de terror 'Verano del 84'.

L'últim divendres de gener porta a la gran pantalla films com 'Green Book, 'Todos a una', 'Dragon Ball Super: Broly' o 'Bajo el mismo techo. Varietat de títols per a tots els gustos i totes les edats.La que més destacada és l'aspirant a Oscar a millor pel·lícula  'Green Book' amb els grans Viggo Mortensen i Mahershala Ali. Peter Farrelly conegut director de comèdies com 'Algo pasa con Mary' o 'Dos tontos muy tontos', en aquesta ocasió s’allunya del to còmic i de seu germà Bobby, per centrar-se en el seu primer llarg dramàtic .La història se situa als anys 60 quan Tony Lip, un italoamericà del Bronx, és contractat com a xofer del virtuós pianista de color Don Shirley, durant una gira de concerts pel Sud dels EUA. Tony haurà de confiar en El llibre verd el famós 'Green Book', una guia dels establiments segurs per a afroamericans per trobar allotjament. Tots dos hauran de fer front al racisme i als prejudicis, però gràcies a la bondat i al sentit de l’humor tindran un vincle especial que els obligarà a deixar de banda les diferències per sobreviure.

Sílvia Abril arriba per partida doble aquest cap de setmana, ja que serà la presentadora de la gala dels Goya i també la podrem veure a la pantalla gran amb 'Bajo el mismo techo' comèdia espanyola amb la crisi i els divorcis de protagonistes. Nadia una dona de mitjana edat decideix separar-se del seu marit després d'anys de convivència. El problema será que hauran de seguir vivint sota el mateix sostre perquè no troben cap comprador per la casa que compartien. La guerra queda declarada i el matrimoni convertirà el luxós xalet en un particular camp de batalla. Silvia Abril comparteix pantalla amb Jordi Sánchez, en aquest film que pot recordar a 'La guerra de los Rose' de Danny De Vito.

No deixem la comèdia i ara anem cap a França, amb un film amb tocs a 'Campeones' un dels èxits espanyols de la temporada passada tot i que les pel·lícules expliquen situacions molt diferents. 'Todos a una' relata el frau que va tenir lloc a Sidney, per part de la delegació paralímpica española ara però els protagonistas serà la delagació francesa. Martin, entrenador de l'equip francès de jugadors de bàsquet amb discapacitat intel·lectual, es troba en crisi. En plena preparació per als Jocs Paralímpics de Sidney, els seus millors jugadors l'abandonen. Com que es nega a perdre el subsidi que rep, la federació decideix fer trampa per participar en la competició. Per sortir del pas, completen l'equip amb persones sense cap discapacitat però que hauran de fingir durant el campionat i així aconseguir la beca de les olimpíades.

L'exit de la sèrie 'Stranger Things' ha rellançat els films amb un toc nostàlgic dels anys 80. Aquesta setmana tenim l'exemple més clar amb el thirller 'Verano del 84' film que ret homenatge al cinema fantàstic comercial dels anys 80 protagonitzat per adolescents. La cinta, inclosa a la Secció Oficial al Festival de Sitges 2018, narra la història d'un grup d'adolescents els quals sospiten que un dels seus veïns és en realitat un assassí en sèrie. Així que decideixen passar tot l'estiu vigilant, amb l'objectiu d'obtenir les proves de la seva teoria. Però a mesura que van tancant el cercle, posen en perill les seves pròpies vides.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar