Publicitat
Publicitat

Dia de la Pau a les escoles de l'Escala

Les escoles de l'Escala van celebrar ahir el dia de la No-violència i la Pau. L'Esculapi ho va fer  omplin una olivera de desitjos i amb música i l'Escola Empúries ho va fer un any més amb les curses solidàries. 

Els centres escolars de l'Escala ja fa anys que celebren cada 30 de gener el dia de la no-violència i la pau. Cada escola organitza diverses activitats per conscienciar els nens i nenes, bàsicament a conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d'amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.L'Escola Empúries va celebrar el dia amb una activitat pràcticament consolidada, parlem de la cursa solidària on tots els alumnes del centre participen amb circuits adaptats a les seves edats. Els més petits amb curses dins el pati de l'escola i els més grans fent circuits amb diferents distàncies per dins el poble amb el seu punt final a la Riba. A més a més les curses tenen la seva part solidària, enguany amb aportacions d'aliments pel banc d'aliments de l'Escala.

Per a delimitar els diferents recorreguts s'ha comptat amb l'ajuda i assessorament del cos de Policia Local que estarà present durant el temps que duri la cursa a limitar el trànsit en aquells punts més delicats. També amb la participació de pares per fer avituallaments i amb el Patronat d'Esports. Els alumnes estan molt contents i esperen aquesta jornada amb moltes ganes. 

L'Escola Esculapi, va optar per activitats a l'aula durant al matí i un acte conjunt a la tarda. L'olivera del centre va convertir-se en l'arbre dels desitjos de tots els alumnes de l'escola. 

Uns desitjos que van treballar-se a l'aula per després compartir-los amb la resta de companys.

L'Escola l'Esculapi va finalitzar el dia de la pau i la no-violència amb una cançó personalitzada cantada per tots els alumnes i professors del centre. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar