Publicitat
Publicitat

Reunió alcaldes afectats per la moratòria urbanística de la Costa Brava

Els 22 alcaldes dels municipis afectats per la moratòria a les construccions a primera línia de la Costa Brava van reunir-se ahir amb responsables de la Generalitat, entre els quals el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra. Lamenten que el govern català no els informés abans i que, per tant, no poguessin incidir-hi · Demanen a la Generalitat que s'introdueixin canvis per no perjudicar els petits projectes en zones ja urbanitzades

Ahir a la tarda va celebar-se un reunió amb els alcaldes dels 22 municipis de la Costa Brava afectats per la moratòria a les construccions a primera línia de la Costa Brava. Una torbada amb responsables de la Generalitat, entre els quals el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra. Els alcaldes de la Costa Brava demanen que es revisi la moratòria que impedeix durant un any donar llicències d’obra nova a primera línia de mar. Lamenten que no hagin pogut participar i demanen analitzar al detall per tal que es puguin fer excepcions. L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, present a la reunió lamenta com s'ha dut a terme l'explicació d'aquesta moratòria.

El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra creu que era necessari aprovar  la moratòria amb celeritat i entén la preocupació. També assegura que es treballarà conjuntament per revisar aquesta primera mesura preventiva com també en la redacció del pla director que determinarà finalment el model urbanístic de tot el territori. 

D'aquesta manera, la moratòria, que ja està en vigor, suspèn l'execució dels projectes més insostenibles no es poden tramitar ni projectes d'urbanització ni de reparcel·lació i els ajuntaments tampoc poden atorgar llicències per començar noves edificacions en els sectors i sòls afectats per la suspensió. El municipi de l'Escala, és un dels afectats però dins la diversitat de casos és un dels més simples. 

Després d'aquesta primera moratòria se n'aprovarà una segona al febrer que anirà més enllà dels 500  metres del litoral.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar