Publicitat
Publicitat

L'Escala engega el Pla d'Accessibilitat del Nucli Antic

L'Escala ha presentat el Pla d'Accessibilitat del Nucli Antic que defineix millores per garantir la seguretat viària i una mobilitat segura en tots i cadascun dels carrers del poble, més enllà de si aquestes persones tenen algun tipus de discapacitat o de diversitat funcional. Una presentació a càrrec de l'arquitecte Enrique Rovira Beleta. 

Ja fa uns mesos l'Ajuntament de l'Escala va encarregar un estudi de millores d'accessibilitat al Nucli Antic, l'espai que defenia el Pla de barris des del carrer Ave Maria fins al front marítim de l'Escala. Una proposta presentada ahir a la nit pel Regidor d'Urbanisme, Josep Bofill i l'arquitecte responsable de l'estudi Enrique Rovira Beleta. 

Després d'analitzar i estudiar el municipi, s'ha detectat que el punt feble de l'Escala són les voreres. Doncs moltes d'elles no són accessibles per tothom.

Amb aquest informe l'Ajuntament té una eina molt important per anar millorant carrers, places, il·luminació o la senyalitzacions entre altres detalls. Una feina a llarg termini, doncs la modificació i adequació de tota l'accessibilitat del Nucli Antic ronda els 4 milions d'euros. De moment les recomanacions ja s'han aplicat a les últimes actuacions del nucli. Rovira Beleta demana més formació dels tècnics per millorar molts detalls. 

Una bona accessibilitat i comoditat significa bona promoció de la vila i això aporta més turisme i visitants. Una manera d'aconseguir això és creant una identitat pròpia una marca de poble. 

La presentació del pla d'accessibilitat és podrà veure íntegre el proper dimecres a 2/4 de 10 per canal 10 empordà



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar