Publicitat
Publicitat

Les teranyines tornen a la mar

Les barques d'encerclament han tornat a la mar després d'un mes d'aturada per la veda. Ahir, la tramuntana els va impedir de treballar però avui totes han tornat carregades de sardineta. La temporada engega amb optimisme, tot i que l'any passat es va viure la pitjor temporada de les que es recorda.

Les teranyines amb base al port de l'Escala han tornat a la feina aquesta nit passada. Havien estat aturades a port durant un mes per efecte de la veda biològica amb la qual es pretén afavorir la regeneració dels bancs de peix. Les barques ja van sortir la nit de diumenge a dilluns, però van haver de tornar a port ben aviat a causa de la tramuntana. Avui sí que han sortit i, per cert, han tornat ben carregades a port.

Cada barca ha descarregat 200 caixes de sardineta, el cupo màxim que s'han autoimposat des de la confraria. Bona jornada, doncs, per a començar temporada. Si, a més, s'han pagat a bon preu, la diada ha estat rodona. Però una flor no fa estiu i, sense anar més lluny, aquesta setmana tornarà a bufar tramuntana, el que farà tornar a amarrar les teranyines a port.

En el món de la pesca és difícil fer previsions a mig termini. I és que prenent d'exemple l'última temporada de pesca, no es pot ser gaire optimista. Per a Josep Lluís Sureda, la temporada passada va ser la més dolenta que es recorda.

El que sí que està clar és que el sector és cada cop més sensible respecte la voluntat de fer sostenible el seu sector i respecte l'autogestió que cal fer dels recursos. En aquest sentit, divendres es fa la constitució del Comitè de cogestió del pla del peix blau del golf de Roses i la Badia de Pals, amb la presència del director general de Pesca, Sergi Tudela.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar