Publicitat
Publicitat

Presentació del llibre Els músics gitanos de la rumba

L'Alfolí balla al ritme de la rumba dels gitanos de Perpinyà en la presentació del llibre "Els músics gitanos de la rumba", de Guy Bertrand. L'acte va ser la culminació d'un seguit d'actes celebrats al llarg de 2018, iniciats amb l'exposició fotogràfica de Jacques Léonard i el concert del Petitet, l'estiu passat.



Així sonaven Els rumberus catalans de Perpinyà a l'Alfolí de la Sal, en la presentació del llibre "Els músics gitanos de la rumba", obra original de Guy Bertrand, que corona intensos anys d'investigació i de reflexió en col·laboració de personalitats de la comunitat gitana. Un llibre que subratlla la força de creació d'aquest moviment musical i dels seus actors, els més mediàtics i els més desconeguts.

El llibre és plurilingüe com els gitanos. Està escrit en català, en castellà i en occità. A mode d'homenatge a la comunitat gitana francesa, que parla fins a cinc llengües:

El llibre va ser presentat fa un mes a Perpinyà i aviat també es presentarà al Museu de la Música de Barcelona. Entremig ha passat per l'Alfolí, com a culminació de tots els actes que s'han programat aquest any a l'Escala, des de l'exposició fotogràfica de Jacques Léonard, passant pel llibre d'Eugeni Casanoves i el concert de la rumba simfònica del Petitet, en l'últim Portalblau.

La presentació del llibre a l'Escala va ser embolcallada per les actuacions dels rumberus catalans de Perpinyà, als quals s'hi van afegir Miliu Calabuch, germà del recentment desaparegut Moncho; i el Petitet, exrumbero de Peret. Aquest últim va arribar a definir el llibre com "la bíblia de la rumba".

L'acte no va parar d'oferir sorpreses, com a incorporació final al concert d'un músic gitano iranià amb el seu sac de gemecs.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar