Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament fa una recepció oficial a Valery Fernández

L'escalenc Valery Fernández aquest dijous ha tingut una recepció oficial a l'Ajuntament de l'Escala. El motiu: debutar a la Primera Divisió de futbol amb el Girona. Fernández ha estat el segon escalenc que ha arribat a l'elit. El primer va ser Diego Castellà que a l'any 1942 va debutar amb l'Espanyol.

El debut a la Primera Divisió de Valery Fernández no ha passat per alt a l'Escala ni tampoc a l'Ajuntament. Ahir dijous, el consistori va voler felicitar a l'escalenc per la seva estrena a la màxima categoria del futbol amb el Girona FC. És més Fernández va signar al llibre d'honor de l'ajuntament.

 

El 2 de desembre va fer el salt a l'elit amb el Girona FC en el partit contra l'Altètic de Madrid i aquesta passada jornada ha estat per primera vegada titular al camp del Sevilla. El dorsal 34 li va tocar defensar al capità Jesús Navas que al final del partit va tenir un detall amb l'escalenc.

Fernández ha estat el segon escalenc que ha arribat a Primera Divisió. A més, ha estat el més jove perquè l'altre escalenc que va arribar a l'elit, Diego Castellà, va debutar amb 22 anys i Valery ho ha fet amb 19. Segons les dades, Dídac Castellà i Nicolau, esportivament conegut com a Diego, va fitxar per l'Espanyol el 24 d'agost de 1942 a l'edat de 21 anys. El debut va ser la temporada 1942-43 en el camp del Castelló de la Plana.  

Posteriorment va anar cedit al Reus i després d'una campanya va retornar amb els blanc-i-blaus. Al 1950, quan tenia 30 anys, va fitxar pel Sabadell que aleshores militava a la Segona Divisió. Això vol dir que feia més setanta anys que cap jugador escalenc jugava a Primera Divisió. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar