Publicitat
Publicitat

Presentació de Primàries l'Escala per a concórrer a les municipals

Es presenta una nova formació que vol concórrer a les eleccions municipals. És "Primàries l'Escala" que, amb l'aval de l'ANC, presenta un procés obert, transversal i participatiu per articular una candidatura unitària i independentista.

Primàries l'Escala neix amb la voluntat d'empoderar la ciutadania i articular una candidatura unitària i transversal que aglutini el vot independentista. En el seu ideari, l'objectiu principal és assegurar el mandat republicà sorgit del referèndum de l'1 d'octubre de l'any passat. La candidatura compta amb l'aval de l'ANC. Unitat i pluralisme son dos conceptes entorn els quals va girar tota la presentació d'ahir.

Per elaborar la llista de Primàries l'Escala tothom qui ho desitgi pot presentar-se com a candidat. Cal que ho faci arribar a través del web primarieslescala.cat o presencialment a algun membre de la coordinadora local. El registre de candidats estarà obert fins el 18 de gener. Per a participar en la votació de la que en sortirà la candidatura només cal estar empadronat a l'Escala i haver-se inscrit al registre de Primàries fins el dia 1 de febrer. Del 19 de gener a l' de febrer, els candidats inscrits podran fer campanya i el dissabte 2 de febrer s'ha marcat com la jornada de votació dels candidats. La llista amb què Primàries concorrerà a les eleccions es muntarà per rigorós ordre de votacions, del candidat més votat al menys votat.

L'Escala és un dels únics quatre municipis gironins on s'ha obert el procés de candidatura de Primàries, juntament amb Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. A la presentació d'ahir hi van ser presents més d'un centenar de persones que omplien a vessar la sala d'actes municipals. A l'ambient, una de les sensacions més debatudes va ser el descontent davant la incapacitat dels partits polítics independentistes de defensar els interessos de la ciutadania.

Primàries l'Escala convida tothom a presentar candidatura en aquest procés desmarcar-se meridianament de processos marcats per interessos partidistes sovint allunyats del sentiment de la gent de base.

La candidatura de Primàries l'Escala és la quarta que es concreta de cara a les municipals del mes de maig vinent, després de les d'Alternativa per l'Escala, ERC i En Comú Podem. Primàries L'Escala votarà candidats, recordem, el dissabte 2 de febrer. Tots els empadronats prèviament registrats a través del web primarieslescala.cat podran votar aquells candidats que s'hagin presentat formalment abans del dia 18 de gener vinent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar