Publicitat
Publicitat

Famílies de l'Alt Empordà amb fills amb TEA volen crear una associació

Una vintena de famílies de l'Alt Empordà amb fills diagnosticats de TEA, entre les quals hi ha un pare i una mare de l'Escala que tenen dos dels tres fills amb aquest síndrome, s'han proposat donar a conèixer el Trastorn de l'Espectre Autista. Per a conscienciar i fer divulgació d'aquest diagnòstic, estan treballant per a crear una associació comarcal de famílies. Aquest divendres organitzen el primer acte a Figueres.

En Víctor i l'Ana de l'Escala tenen tres fills: en Samuel de 12 anys, en David de 8 i en Pablo de 6. El gran i el petit estan diagnosticats de TEA, Trastorn de l'Espectre Autista. En el seu periple per saber què els passava als seus fills, els metges els van derivar al Centre de Salut Mental i Juvenil de Figueres, on un cop al mes es troben amb altres famílies de l'Alt Empordà que es troben en la mateixa situació. Ara volen crear una associació de pares i mares de la comarca amb un fill diagnosticat amb TEA. L'objectiu és donar visibilitat a aquest síndrome, conscienciar a la població dels problemes que tenen aquests nens i donar suport a les famílies que es troben en una situació semblant.

I és que conviure amb un fill amb TEA és díficil per als pares i també esgotador. I la comprensió de la societat podria ajudar a portar millor la situació.

Aquest divendres a les sis de la tarda, aquesta vintena de famílies organitzen una xerrada divulgativa a l'auditori del Cercle Sport de Figueres, que porta per títol "El TEA en primera persona". Anirà a càrrec de Miquel Segalés, un jove diagnosticat amb Síndrome d'Asperger i autor del llibre "El camino de la vida". L'acte també comptarà amb la intervenció de tres professionals de l'àmbit terapèutic i educatiu que tenen un fill diagnosticat de TEA. 

 

Les famílies també han convidat els centres educatius de la comarca a la xerrada de divendres, perquè sovint es troben que els docents no estan prou preparats per enfrontar-se als alumnes diagnosticats amb TEA. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar