Publicitat
Publicitat

Superlópez a la gran pantalla

'Superlópez' i el biopic de Lyndon B.Johnson ' arriben al cinema aquest divendres. A la cartellera també hi podem trobar el drama judicial protagonitzat per Emma Thompson 'El veredicto' o el film 'la noche de 12 años'

Setmana de moltes novetats a la pantalla gran, un nombre important d'estrenes difícils d'assumir per les cartelleres del país i també pels espectadors. Aquesta setmana arriba una de les grans apostes del cinema espanyol 'Superlópez' amb  Dani Rovira, Alexandra Jiménez, Julián López i  Maribel Verdú entre molts altres.

Creat l'any 1973 per Jan, 'Superlópez' va suposar el millor èxit del còmic espanyol, després de Mortadelo y Filemón. Tot i que resulta complicat portar a la pantalla els herois dels còmics, Javier Ruiz Caldera ho ha intentat amb els millors ingredients possibles i amb l'experiència de la pel·lícula ' Anacleto: Agente secreto'

'Superlópez' paròdia del mític Superman, descriu les aventures de la família López que recull de la carretera un nen amb bigoti anomenat Jo-Con-Él. A mesura que creix també va descobrint nous superpoders, que el seu pare adoptiu li explica que ha d'amagar. Quan surt de la seva finca per anar a treballar a la gran ciutat, es retroba amb la seva antiga companya de classe Luisa Lanas i el seu supervisor Jaime González. Tot i els consells del seu pare, no pot evitar mostrar les seves habilitats per evitar un accident al metro. Fet que crida l'atenció a una persona provinent del seu planeta però que vol utilitzar els poders amb malèfiques intencions. Igual que les grans superproduccions de Marvel o DC Còmics, cal esperar fins al final per gaudir d'una seqüència extra del film. 

I no deixem el cinema espanyol però en aquesta ocasió coproduïda amb Argentina i Uruguai. 'La noche de 12 años' vol ser una recreació dramàtica de les duríssimes condicions que van patir entre 1972 i 1985 els presos José Mújica, Mauricio Rosencof i Eleuterio Fernández Huidobro.

La pel·lícula se situa a l'Uruguai l'any 1973. Tres presos polítics són aïllats durant 12 anys amb l'objectiu de tornar-los bojos, en lloc de matar-los. En una cel·la diminuta, amb la cara tapada, quasi sense menjar i sotmesos a contínues humiliacions. Alfonso Tort, Chino Darín i Antonio de la Torre  encarnen els tres protagonistes d'una cinta que va recollir elogis el passat Festival de Venècia

Rob Reiner, director de pel·lícules com 'Cuando Harry encontró a Sally' o 'La princesa prometida' porta ara a la gran pantalla 'A la sombra de Kennedy'  la història del 36è president dels Estats Units, Lyndon B. Johnson, que va haver de substituir John F. Kennedy després del seu assassinat. L’encarregat de donar vida a aquest governant serà Woody Harrelson, qui apareix completament irreconeixible.

Sota el títol LBJ, com es coneixia col·loquialment el president, la pel·lícula narrarà la vida de Johnson i se centrarà sobretot en la seva carrera política. Concretament seguirem la seva història al llarg de cinc anys, del 1959 al 1964, període que inclou el seu temps en el Senat, la seva etapa com a vicepresident durant el mandat de JFK i, la seva sobtada i particular entrada al govern. 

I del Regne Unit arriba un drama judicial que adapta el bestseller d'Ian McEwan. 'El veredicto' ens mostra a una Emma Thompson en plena crisis conjugal que haurà de jutjar un cas en el qual un jove malalt de 18 anys necessita una transfusió de sang per salvar la vida. Els seus pares, testimonis de Jehová, es neguen a fer efectiva la transfusió, anteposant les creences a la vida del fill.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar