Publicitat
Publicitat

Canal 10 Empordà celebra 20 anys de trajectòria

Avui fa justament 20 anys del programa inaugural d'aquesta casa, que iniciava les seves emissions l'any 1998, llavors com Televisió l'Escala. Va néixer com una iniciativa del CER i funcionava a base de voluntaris. Precisament, aquest vespre el programa Parlem tracta sobre aquest aniversari, i compta amb la participació del conseller delegat de la Xarxa de Comunicació Local, Francesc Pena.



20 anys. 20 anys han passat d'ençà que en Josep Maria Moreno va donar la benvinguda als veïns de l'Escala des del plató de televisió instal·lat al tercer pis de Can Masset. Les emissions de l'aleshores Televisió de l'Escala, que va canviar al nom de Canal 10 Empordà amb la posada en funcionament de la TDT, van inaugurar-se tal dia com avui a les set de la tarda, amb un programa especial que va comptar amb la participació de l'alcalde de l'època, Josep Maria Guinart, el regidor de Comunicació d'aleshores, el desaparegut Rafel Sabadí, l'exalcalde impulsor de Ràdio l'Escala, Rafel Bruguera, veïns del municipi, i personalitats de la societat catalana que no es van voler perdre aquesta fita històrica, com el periodista Joaquim Maria Puyal, el cantant Leslie dels Sirexs o la política Marina Geli. Aquestes dues dècades han servit per a molt: d'aquells primers estudis rudimentaris, es va passar a les actuals instal·lacions, primer amb tecnologia analògica i ara ja amb digital. Dels inicis amateurs i voluntariosos, a iniciativa del CER,  s'ha passat a la professionalització del mitjà, amb la redacció conjunta amb Ràdio l'Escala i la integració a la Xarxa de Comunicació Local. Qui ha viscut tots aquests canvis ha estat el director de Canal 10 Empordà durant tots aquests anys, Miquel Pagès.

Actualment, Canal 10 Empordà disposa d'una programació diària que ja és la seva senya d'identitat: l'informatiu diari presentat per Carla Muñoz, la Casa de la vila, el Línia directa i el programa Parlem presentats per Miquel Pagès, el De Cine, amb Jordi Horno, o l'Esports 10, amb Ivan Garcia. Més recentment s'han incorporat a la graella produccions fetes conjuntament amb la resta de televisions locals de les comarques de Girona, com són l'informatiu Al dia o l'Actual Esports. Precisament, aquest vespre el programa Parlem tracta sobre aquest aniversari, i compta amb la participació del conseller delegat de la Xarxa de Comunicació Local, Francesc Pena. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar