Publicitat
Publicitat

Èxit de la primera donació de sang que organitza l'escola l'Esculapi

L’escola l’Esculapi organitza una donació de sang per primer cop en un centre escolar de l’Escala. La proposta ha estat tot un èxit i ha superat la xifra de donacions que aconsegueix el Banc de sang quan ve al municipi. En total, la campanya, feta ahir a la tarda va obtenir 52 donacions i 7 oferiments en tres hores.

Per unes hores, el gimnàs de l'escola l'Esculapi de l'Escala s'ha convertit en un centre de donació de sang. De les dues a les cinc de la tarda de dijous, hi va haver un degoteig continu de pares, mares, docents i veïns del municipi que volien participar de la iniciativa dels alumnes del cicle superior del centre. En total, l'escola l'Esculapi ha assolit la xifra de 52 donacions, una dada molt rellevant si es té en compte que en l'última campanya organitzada directament pel Banc de sang i teixits a la llar dels jubilats hi van participar 50 persones. 

L'alta participació aconseguida permet parlar d'èxit. I la implicació i il·lusió dels nens i nenes també. Al gimnàs, els alumnes s'encarregaven d'atendre els possibles donants, facilitant-los un número que els enganxaven a la solapa. Després, en un gran cartell, s'anaven marcant les donacions. I al tradicional refrigeri que s'ofereix sempre en aquests casos, els nens i nenes de l'Esculapi també hi afegien un clauer fet per ells mateixos. Tot plegat amb el lema de "Treu a fora el Súper Heroi que portes a dins!".

Aquesta iniciativa de l'escola l'Esculapi sorgeix després de la xerrada que el Banc de sang i teixits va oferir als centres escolars de l'Escala. L'objectiu és difondre la donació de sang entre els més petits, per conscienciar-los a ells i també a les famílies. A les comarques de Girona, cada curs hi ha una quarantena d'escoles que organitzen donacions a les seves instal·lacions. A l'Escala, però, és el primer cop que es fa.

A la primavera es repetirà l'experiència en un altre centre de l'Escala, en aquest cas a l'institut El Pedró.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar