Publicitat
Publicitat

En marxa una nova campanya de vacunació de la grip

És en marxa una nova campanya de vacunació contra la grip. Es recomana es vacunin les persones més grans de 60 anys i sobretot les que pateixen algun tipus de malaltia que amb els símptomes de la grip es podria complicar.

Des del passat 22 d'octubre i fins al desembre és en marxa una nova campanya de vacunació contra la grip.El CAP de l'Escala disposa d'un total de 1200 dosis, una quantitat que s'ampliaria en cas que fos necessari.S'ha comprovat que la grip es presenta en dos pics, un abans de Nadal i un altre a finals de febrer, és per això que la campanya ha començat una mica més tard, per tal que la vacuna sigui efectiva tot aquest temps.Es recomana que es vacunin les persones que ja pateixen alguna malaltia que la grip podria complicar.Entre els grups de risc hi ha les dones embarassades o les persones més grans de 60 anys.

Altres col·lectius que s'han de vacunar són els professionals de la sanitat o grups que treballin amb un gruix important de persones, que es podrien convertir en transmissors de la grip.

Hi ha persones que agafen la grip tot i vacunar-se.A vegades es tracta de virus que provoquen efectes similars i també cal tenir en compte el tant per cent d'efectivitat.

El que sí es vol deixar clar és que la vacuna de la grip no en conté el virus.

Les persones grans que s'han de vacunar ja ho saben de cada any i la resta que ho necessita són aconsellades pels professionals del CAP.Si algú es vol vacunar pot demanar hora al metge de capçalera que en farà la valoració.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar