Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament de Bellcaire rectifica i demana temps

L'Ajuntament de Bellcaire posa el fre de mà i suspèn temporalment la tramitació del camp de vol i museu de l'aire. Així es va votar ahir en sessió extraordinària del ple. L'oposició veïnal, però, seguirà treballant perquè aquesta suspensió acabi essent definitiva, mentre el promotor lamenta que els opositors no saben res del projecte i es mostra convençut de poder tirar-lo endavant.

Els cinc regidors de l'Ajuntament de Bellcaire van votar ahir per unanimitat la suspensió de l'acord d'aprovació inicial del camp de vol i museu de l'aire que un privat vol promoure en uns terrenys rústics al pla entre Bellcaire i La Tallada. L'oposició veïnal que ha aixecat el projecte ha fet replantejar a l'Ajuntament la tramitació del projecte i ahir l'alcalde va puntualitzar que una cosa és el procediment administratiu i una altra la postura política dels regidors, que estan tots en contra d'un projecte com aquest.

Amb aquesta suspensió, que ahir no es va concretar quants mesos pot durar, l'Ajuntament aprofitarà per encarregar els informes tècnics necessaris per a donar més rigurositat al projecte aprovat inicialment ara fa un mes i mig. Entre aquests, informe d'impacte paisatgístic, informe de sorolls i justificació de l'interès públic del museu de l'aire.

El projecte ha aixecat molta polseguera entre els veïns que, després d'una reunió informativa de l'Ajuntament s'han organitzat i han contractat un advocat per a canalitzar l'oposició al projecte amb l'objectiu que no s'acabi fent aquest camp de vol. En el ple d'ahir, van tornar a prendre la paraula per reiterar el malestar que ha ocasionat el fet de no haver estat informats fins a l'aprovació inicial. Per ells, la suspensió és positiva, tot i no garantir l'aturada total del projecte.

El promotor del camp de vol també va ser present al ple d'ahir, com ja havia fet a les dues reunions veïnals celebrades fins ara. Al final de la sessió es mostrava dolgut per l'oposició frontal que ha rebut el projecte.

També va criticar el que considera manca d'imparcialitat dels tècnics municipals. Amb tot, es mostrava disposat a complir els tràmits que se li exigeixin i aportar la documentació necessària perquè tiri endavant.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar