Publicitat
Publicitat

El Bisbat posa a nom seu l'església de Bellcaire, un Bé Cultural d'Interès Nacional

El Bisbat de Girona, aprofitant la llei d'Immatriculacions aprovada pel govern d'Aznar, va posar a nom seu l'església de Bellcaire , amb l'inscripció per part del Bisbe al registre de la Propietat. Va ser l'any 2014 i no es va comunicar a ningú. Una vegada s'ha sabut s'ha generat molt malestar i es treballa per recuperar-ne la propietat.

El passat mes de juliol va fer 100 anys que el Rei Alfons XIII , l'any 1918,  va declarar el Castell de Bellcaire  Monument Històric-Artístic.Des del consistori bellcairenc s'estava preparant la celebració d'aquest aniversari quan es van adonar que el Bisbat de Girona s'havia apropiat de l'església, inclosa dins el castell,  tot aprofitant la llei d'Immatriculacions del govern de José Maria Aznar.Aquesta llei permetia als Bisbes actuar com a registradors de la propietat.El registre es va fer l'any 2014, 9 mesos abans que el govern de Mariano Rajoy derogués aquesta llei.El més greu és que l'edifici també està catalogat per la Generalitat com a Bé Cultural d'interès Nacional.El que més ha sabut greu és que l'ajuntament no hagi rebut cap comunicació del canvi de propietari de l'església.És també un dels arguments pels que es podria demanar tornar enrere.

Des que es va conèixer que  l'església havia canviat de propietari van començar els contactes, però des del Bisbat no se n'ha volgut saber res.Com que el cas de Bellcaire no és únic, es treballa amb molts altres municipis catalans i de l'estat que en són afectats.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar