Publicitat
Publicitat

El pressupost de l'Escala preveu més de 5 milions en inversions

El pressupost de l'Escala per al 2019 preveu més de 5 milions d'euros en inversions i en destaca la reforma de la urbanització del sector Emperadors. Els números potencien Cultura, Turisme, Joventut i l'Atenció a les Persones. Un any més es congelen pràcticament tots els impostos i taxes. 

Aquest vespre l'Ajuntament de l'Escala portarà a ple unes ordenances que congelen de nou gairebe totes les taxes i impostos i un pressupost de poc més de 23 milions d'euros, dels quals 5 milions es destinaran a inversions. Les àrees que creixen són Cultura, Turisme, Joventut i l'Atenció a les Persones.

En concret, es preveuen 5, 2 milions d'euros en inversions. Enguany, no hi ha cap gran projecte, sinó que s'han pensat diferents actuacions, entre les quals destaca la urbanització del sector Emperadors, amb 2 milions i mig, o les millores al passeig d'Empúries, amb 300.000 euros.

Pel que fa referència a les ordenances, només s'apuja l'IBI per a les grans superfícies comercials, fins arribar al màxim tipus permès. Així, si l'any passat ja es va incrementar en un 10%, aquest any puja un 10% més. D'altra banda es contemplen bonificacions, subvencions i ajudes per a les persones més necessitades i per a empreses.

Dels números proposats per l'equip de govern per al 2019, destaca el reforç per l'aposta estratègica dels darrers anys de l'àrea de Promoció Econòmica, Turística i Cultural, que s'acosta al milió i mig de pressupost. A més s'inclou una partida de 400.000 euros per tal de finançar els projectes que sorgiran del procés dels pressupostos participatius. Fent balanç global, l'alcalde remarca que l'Ajuntament de l'Escala és un consistori sanejat. Des del 2006, el rati d'endeutament ha passat del 85%, 12 milions d'euros, al 12% actual, poc més de 2 milions.

El ple per aprovar les ordenances i el pressupost per al 2019 té lloc aquest vespre a les vuit a la sala de plens municipal.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar