Publicitat
Publicitat

Presentacions de llibres de l'Art de la Memòria Edicions

L'editorial l'Art de la Memòria presenta tres llibres vinculats amb el món clàssic grecoromà a Empúries. "La musa dels nois", "Des de l'Acròpolis" i "Essències romanes" en son els títols. Una mostra que els clàssics continuen sent font d'inspiració i generadors d'obra nova literària.

De tres en tres. Així presenta els seus llibres la petita i jove editorial L'Art de la Memòria al museu d'Empúries. Amb el punt en comú que tots ells estan relacionats d'una o altra manera amb el món clàssic grecoromà. Un, amb el títol La musa dels nois" recull un centenar dels 258 epigrames homoeròtics grecs escrits entre mitjan segle III aC i mitjan segle II per Estradó de Sardes i una trentena més de poetes. La publicació ha anat a cura d'Àngel Carbonell que, dissabte, en reivindicava la seva qualitat.

Dos, "Des de L'Acròpolis" de Chateaubriand, Quinet i Renan, un recull de textos clàssics escrits a l'entorn de l'edifici més simbòlic i representatiu de l'antiga Grècia. La presentació d'aquest va anar a càrrec de l'hel·lenista Eusebi Ayensa que il·lustrava la seva presentació amb la lectura d'algun dels textos que inclou el llibre. Un d'ells, sobre les fortaleses i debilitats de la política, podria ser ben vigent encara avui en dia, traduït al català per Carles Riba.

La presentació es va arrodonir amb un tast dels vins del Celler Mas Geli de Pals.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar