Publicitat
Publicitat

La fascinant història de Francesc Boix a la pantalla gran

'El fotógrafo de Mauthausen' una de les estrenes destacades de la setmana juntament amb un bon nombre de pel·lícules dedicades a la festivitat de Halloween com 'La noche de Halloween' o 'Pesadillas 2: Noche de Halloween'.

Fent el repàs habitual a les estrenes de la setmana, aquest últim cap de setmana d'octubre arriba marcat per la festivitat de Halloween. Una de les destacades de la setmana serà precisament 'La noche de Halloween'.

L'any 1978 John Carpenter va dirigir un trhiller de terror que va captivar mig món i va convertir-se en un clàssic del gènere. L'actriu Jamie Lee Curtis va debutar el cinema amb 'Halloween' coneguda a casa amb el nom de 'La noche de Halloween'. L'èxit de la cinta va fer arribar un gran nombre de seqüeles deixant com a les millors 'Halloween2: Sanguinario' i 'Halloween: 20 años despúes'.Doncs , aquest divendres coincidint amb el quarantè aniversari del llançament de la primera pel·lícula de la saga 'Halloween', arriba  una nova entrega titulada com la primera 'La noche de Halloween' Aquest desè film de la saga, que segons els seus creadors vol convertir-se en el més terrorífic de tots, torna a comptar amb la participació de John Carpente, aquesta vegada com a productor executiu. També, Jamie Lee Curtis retorna al seu paper icònic per arribar al seu enfrontament final amb Michael Myers, el psicòpata emmascarat que l'ha perseguit des que ella va escapar de la matança  de la nit de Halloween de fa quatre dècades. 

 

La segona estrena de la setmana amb l'excusa de Hallowwen serà la seqüela de 'Pesadillas' de l'any 2015. Un film més dirigit a un públic infantil i basat en la sèrie de les novel·les de terror de RL Stine. Ara a 'Pesadillas 2: Noche de Halloween' explica la història de dos nens que durant la nit de Halloween troben un llibre en una casa abandonada. Quan l'obren, accidentalment alliberen a tots els monstres, dimonis i criatures del llibre, que planegen provocar una apocalipsi de Halloween. Els nens, juntament amb la germana gran d'un d'ells, hauran de treballar junts per evitar els plans malvats del protagonista del llibre. 

El film espera l'acceptació del mercat internacional, doncs de moment la taquilla americana no ha resposta molt bé. 

La directora Mar Targarona porta a la gran pantalla la vida de Francesc Boix, el fotògraf i militant comunista que va lluitar amb l'exèrcit republicà durant la Guerra Civil i que va estar pres Mauthausen. L'actor Mario Casas, és converteix en Boix un paper que l'ha portat a perdre la seva figura habitual per aconseguir credibilitat i perquè no alguna nominació als propers premis Goya. 

Amb l’ajuda d’un grup de presoners espanyols que lideren l’organització clandestina del camp de concentració de Mauthausen, Francesc Boix , un pres que treballa al laboratori fotogràfic del camp, arrisca la seva vida en planejar l’evasió d’un dels negatius que demostraran al món les atrocitats dutes a terme pels nazis en l’infern del camp de concentració austríac. Milers de negatius que mostren, des de dins, la crueltat d’un sistema pervers. Les fotografies que Boix i els seus companys aconsegueixen salvar van ser determinants per condemnar alts càrrecs nazis en els judicis de Nuremberg l’any 1946. Boix va ser l’únic espanyol que hi va anar com a testimoni

 

No deixem la història i parlem ara de la segona guerra mundial a la pel·lícula 'La societat literària i el pastís de pell de patata', en aquest film Juliet, una jove escriptora amb falta d'inspiració decideix acceptar l'oferta d'un desconegut per formar part d'un grup de lectura local  amb qui és reunirà cada setmana. l'actriu Lily James i Michael Huisman en són els protagonistes.

I seguint amb el cinema de època però amb clau de comèdia arriba 'Un seductor a la francesa' on s' explica la història del capità Neuville, un gran seductor, que demana la mà de la jove Pauline, amb la desconfiança de la germana gran. Un dia Neuville és cridat al front i deixa la seva promesa amb el cor trencat. Per animar-la, Elisabeth decideix escriure-li cartes en nom de l'estimat, el qual converteix en un heroi de guerra en els seus relats, però tot se'n va en orris quan el futur marit torna a casa. Laurent Tirard dirigeix i coescriu aquesta comèdia històrica, protagonitzada per l'oscaritzat Jean Dujardin , Mélanie Laurent i Noémie Merlant.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar