Publicitat
Publicitat

Subvenció d'1,7 milions d'euros de l'ACA

L'Agència Catalana de l'Aigua aprova una subvenciona de més d'1,7 milions d'euros per a la construcció d'una estació de tractament d'aigua potable a l'Escala. Aquesta instal·lació hauria de solucionar definitivament els problemes amb la mala qualitat de l'aigua d'aixeta.

Un milió 754 mil euros de subvenció per a la construcció de l'ETAP (Estació de Tractament d'Aigua Potable) de l'Escala. Aquesta és la xifra publicada en la resolució definitiva de la tercera línia d'ajuts que atorga l'ACA a ajuntaments i ens locals per millorar l'abastament d'aigua en alta. Amb la construcció d'aquesta ETAP s'hauria de solucionar els problemes que pateix periòdicament l'Escala pel que fa a la qualitat de l'aigua que surt per l'aixeta. Aigua potable sempre, però que en època de màxima demanda, com ara els mesos d'estiu, presenta un aspecte tèrbol degut a un excés de ferro i manganès.

Aquesta subvenció pot facilitar la construcció de l'ETAP, tot i que faltaran encara uns altres dos milions 700 mil euros per fer realitat una inversió amb un cost total de quatre milions i mig. L'Ajuntament de l'Escala té ara damunt la taula el repte de definir el calendari per a construir aquesta instal·lació i per definir també com es finança la part no subvencionada per l'ACA.

 La subvenció per aquest projecte d'Estació  de Tractament de l'Escala suposa més d'un 60% del total que l'ACA aportarà a les onze intervencions programades a l'Alt Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar