Publicitat
Publicitat

Conferència sobre meteorologia al Club Nàutic

La previsió meteorològica i la navegació centren el fil de la conferència d'Enric Agud al Club Nàutic. Es va parlar de la fiabilitat de les previsions, de noves eines per a afinar les previsions i també d'huracans.

L'interès que genera la meteorologia va quedar ben palès amb la gran assistència i participació que hi va haver en la conferència del meteoròleg Enric Agud programada dissabte al Club Nàutic l'Escala. Va ser una conferència amena, amb un to molt divulgatiu i on es va poder parlar tant de nous ginys per a millorar les previsions, es va parlar sobre la fiabilitat de les previsions que publiquen els mitjans audiovisuals ie s va parlar també d'huracans.Una de les primeres qüestions que es van demanar al conferenciant va ser sobre l'huracà Leslie. I és que dissabte estavem a punt de rebre les intenses pluges que han causat desperfectes i inundacions de nombrosos punts del país. Agud en va parlar, però començant per puntualitzar que d'huracans, a Europa no n'ha arribat mai cap.

Ja en un apartat més teòric, Agud va dedicar uns minuts a parlar de les eines que utilitzen els meteoròlegs per a fer les previsions. Va destacar com a gran notícia el llançament del satèl·lit AESUS, a càrrec de l'Agència Espacial Europea.

La tasca dels meteoròlegs és molt compromesa per les conseqüències que pot provocar una previsió de pluges intenses o de neu, per exemple, sobre zones turístiques. D'això, els professionals del ram en son molt conscients. L'Enric Agud va apuntar que a partir d'aquesta premisa, les previsions tendeixen a ser molt prudents.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar