Publicitat
Publicitat

Jornada de portes obertes per donar a conèixer el projecte socioeducatiu l'Alternativa

El Centre Cívic Xalem acull la presentació del projecte l'Alternativa que es posa en funcionament dilluns vinent. El projecte inclou el Programa de Prevenció i Inervenció Socioeducativa per a Infants i Joves en risc d'exclusió social.



El projecte L'Alternativa és una iniciativa conjunta de les àrees de Joventut i de Serveis Socials de l'Ajuntament que engloba una sèrie de serveis pensats especialment per a infants i adolescents que, per motius sociofamiliars o laborals, passen moltes hores sense supervisió ni suport de cap adult. Tots els serveis i activitats que engloba el projecte estan pensats per a millorar en aspectes com la convivència i la cohesió social. El Centre Cívic Xalem serà un dels espais estratègics on dur a terme les activitats.

El projecte serà gestionat per la fundació FASI, després d'incloure moltes millores a l'encàrrec inicial.

Entre els serveis de l'Alternativa hi ha la creació d'un taller d'estudi fora d'horari escolar, un espai obert tant a joves com a adults o altres. Sempre amb supervisió d'un educador i un dinamitzador.

També es proposa que en dissabtes alterns els patis de les escoles i del Centre Cívic Xalem estiguin oberts per a joves i infants, amb la supervisió d'un dinamitzador. La finalitat de tot plegat és donar servei a la població, especialment aquell sector amb més risc d'exclusió social.

El programa disposarà d'un educador de suport per a l'institut per tal d'ajudar en la gestió de possibles conflictes, es contractarà un educador de carrer que ha d'acabar essent referent per a joves i entitats i s'establirà un espai per ensenyar als pares habilitats en la comunicació i la resolució de conflictes amb els seus fills. Tot plegat, a partir de dilluns vinent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar