Publicitat
Publicitat

En marxa el projecte 'Alternativa'

Es posa en marxa el Programa de Prevenció i Intervenció Socioeducativa de l'Escala, que ofereix suport als joves que per diversos motiuis poden derivar en ris d'exclusió social. L'empresa FASI, Fundació Acció Social Infantil, entre d'altres, obrirà l'Esbotzada el el Centre Cívic Xalem per atendre el jovent fora de l'horari escolar. La primera reunió s'ha fet amb els representants dels centres escolars.

Les Àrees d'Educació i Serveis Socials de l'ajuntament de l'Escala, representants dels equips directius de les escoles Empúries i Esculapi i de l,'institut El Pedró, i tècnics de l'empresa FASI s'han reunit per perfilar la posta en marxa del Programa de Prevenció i Intervenció Socioeducativa , batejat també com  Alternativa.Un dels objectius del projecte és crear recursos  fora d'horari escolar, per als infants i adolescents que, per motius sociofamiliars i laborals, queden moltes hores sense la supervisió i el suport d'un adult i es poden trobar  en risc d'exclusió social.

Des del consistori escalenc s'hi ha posat molta il·lusió.El projecte es desenvoluparà bàsicament en dos espais, l'Esbotzada i el Centre Cívic Xalem.Les tasques de suport no aniran adreçades només als joves, també incidiran en les seves famílies. Altres accions previstes són disposar d'un educador de suport per a l'institut per tal d'ajudar en la gestió de possibles conflictes, o un educador de carrer, que sigui un referent per a la població juvenil i les entitats del municipi.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar