Publicitat
Publicitat

El ple del mes de setembre a l'Ajuntament de l'Escala aprova una pròrroga per a la subvenció del Pla de Barris

El ple del mes de setembre a l'Ajuntament de l'Escala aprova una pròrroga per a la subvenció del Pla de Barris. Inicialment s'havia d'acabar el projecte aquest any però la Generalitat ha concedit dos anys més, fins al 2020. Destaca l'absència de l'alcalde al ple, que va ser substituït per Josep Bofill. 

El ple del mes de setembre a l'Ajuntament de l'Escala aprova una pròrroga per a la subvenció del Pla de Barris, de manera que encara es podrà allargar dos anys més la seva execució al municipi. Aquest podria ser el tema més destacat d'una sessió ordinària que només tenia nou punts i que va ser de les més curtes dels últims anys, ja que no va arribar a la mitja hora de durada. Ara bé, sens dubte el més noticiable del ple d'ahir al vespre va ser l'absència de l'alcalde Víctor Puga. Ens hauríem de remuntar a molts anys enrere per a recordar una sessió en què l'alcalde de l'Escala no hi ha estat present, en aquesta ocasió per motius personals. El seu lloc el va ocupar el tinent alcalde i regidor d'Urbanisme i Esports, Josep Bofill. I de fet Bofill va protagonitzar l'anècdota de la jornada. En arribar va asseure's com sempre a la seva cadira, situada a la dreta de l'alcalde, però el secretari de la corporació, Agustí Garcia, va explicar-li que si ell actuava com a president del ple amb caràcter accidental havia d'ocupar la cadira de Víctor Puga. 

Com hem dit, el ple de setembre ha donat llum verda a la petició de prorrogar el Pla de Barris, amb els vots favorables de l'equip de govern i el PdeCat i les abstencions de Junts per l'Escala i el Partit Popular. Aquesta subvenció es va adjudicar a l'Escala el 2010 i s'havia d'acabar el 2016. L'Ajuntament va demanar una primera pròrroga per acabar-lo el 2018 i recentment la Generalitat ha concedit un nou termini fins al 2020. 

A la sessió plenària també es va aprovar per unanimitat una modificació puntual del pla general. I es va donar compte de l'adjudicació del programa de prevenció i intervenció socioeducativa L'Alternativa, que es durà a terme al centre cívic Xalem i l'Esbotzada Jove, i que ha guanyat l'empresa Fasi, Fundació Acció Social Infància. 

El pròxim ple ja serà per a aprovar les ordenances i el pressupost municipal per a l'any 2019. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar