Publicitat
Publicitat

La Festa de la Sal homenatja a John Robinson

La Festa de la Sal ha volgut fer un homenatge a l'expresident de l'European Maritime Heritage, John Robinson, traspassat recentment. Robinson havia tingut molta vinculació amb l'Escala i havia estat un dels artífexs de la candidatura perquè la Festa de la Sal sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Unesco. El reconeixement es va fer durant la clausura del congrés anual de l'EMH. 

La Festa de la Sal d'enguany ha estat el marc per la primera reunió que se celebra a Catalunya de l'European Marítime Heritage, una organització no governamental depenent de la UNESCO que treballa per a la defensa del patrimoni marítim. L'EMH organitza un congrés itinerant que cada any es trasllada a una ciutat europea diferent i aquest 2018 s'ha ubicat a l'Escala. La clausura de la trobada es va fer dissabte al matí a l'Alfolí de la sal i va comptar amb la presència de diferents personalitats.

A l'acte de clausura també es va fer un reconeixement a John Robinson, expresident de l'EMH i traspassat recentment, que l'any passat va ser a l'Escala per a viure en primera persona la Festa de la sal. L'homenatge volia agrair a Robinson que fos ell qui proposés que el congrés d'aquest 2018 tingués lloc a la vila escalenca i que també, gràcies a ell, s'estigui treballant perquè la festa sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Unesco. La directora general de patrimoni va entregar una placa d'homenatge a l'actual president de l'European Maritime Heritage, David Morgan, que al seu torn la lliurarà a la viuda de Robinson. Diverses persones van lloar la gran vàlua humana i professional de Robinson.

El matí es va complementar amb una conferència sobre el Pailebot Santa Eulàlia, a càrrec d'Enric Garcia, historiador i cap de l'àrea de gestió de col·leccions i de coneixement del Museu Marítim de Barcelona. Garcia, que va participar en la restauració del pailebot, va explicar què va suposar aquest projecte pioner a l'Estat espanyol. 

Aquest 2018 el Pailebot Santa Eulàlia celebra 100 anys i per això està fent ruta per diferents festivals mariners de la costa catalana, entre els quals hi ha hagut la Festa de la sal de l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar