Publicitat
Publicitat

Així ha estat la Diada a l'Escala

La plaça de l'Ajuntament ha estat el punt de celebració de l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a l'Escala, que un any més a comptat amb el Concert coral del Cor Indika. La Marxa de les Torxes va il·luminar l'Escala la vigilia de la Diada. 

Els actes programats per a la Diada Nacional de Catalunya a l'Escala, fa tres anys que tenen el seu tret de sortida durant la vigília amb la Marxa de Torxes per la Pau i les Llibertats, organitzada pel col·lectiu Flama del Canigó. A l'edició d'enguany la caminada va tenir un especial record per als exiliats i els presos polítics. Durant el recorregut de la torre del Pedró fins a la Plaça de la Sardana van poder escoltar-se diversos lemes i la paraula llibertat va ser la més escoltada.

El recorregut acabava amb la lectura del manifest i el cant dels segadors, fet que enllaçava amb la 43a Audició de Sardanes de la Diada, organitzada per l'agrupació sardanista Avi Xaxu i amb la participació de la cobla La Principal de l'Escala.

El dia 11 s'iniciava amb unes pintades de color groc a la façana de l'ajuntament, un fet que l'ajuntamentqualificava d'un lamentable acte vandàlic. El servei de neteja municipal treballava de valent durant tot el matí per deixar l'entrada municipal neta. Un cop arreglat aquest inconvenient al volant de les 11 del s'iniciava amb tota normalitat l'acte institucional on l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, feia una crida a la democràcia, la llibertat i el diàleg.

Com l'any passat, l'acte institucional el tancava l'actuació del Cor Indika, un petit Concert de 4 cançons escollides per l'ocasió i acabant amb el Cant dels Segadors seguit i cantant per tots els assistents.

A les comarques gironines ja hi havia, durant les últimes setmanes d'agost, més de 120 autobusos plens que es dirigiran cap a la capital catalana per assistir a l'acte central de l'Onze de Setembre. Aquesta xifra va augmentar des d'aleshores arreu del país. Des de l'Escala un any més s'han omplert 3 autocars que han sortit de la vila direcció al cuitat comtal amb escalencs preparats per l'ocasió i per gaudir d'un gran dia de festa.

La manifestació de la Diada per la República Catalana va congregar al voltant d'un milió de persones segons la xifra  comptabilitzada per a la Guàrdia Urbana de Barcelona. La manifestació d'enguany  ha tingut com a tret distintiu una onada de so fictícia que ha recorregut tot el tram fins a arribar a tombar un mur al capdavant de la concentració, com a símbol dels obstacles superats i a superar.

 

Aquesta ha estat una Diada multitudinària amb més de 1.500 autocars provinents  de tots els punts de tot el territori. A més, internacionalment aquest ha estat l’any en què s’han celebrat més Diades arreu del món. Més d’una seixantena de ciutats de tot el món n’han acollit com Londres, Sao Paulo o Miami.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar