Publicitat
Publicitat

Comença un nou curs escolar

Comença amb tota normalitat el curs escolar a l'Escala. Avui han obert portes les escoles de primària Empúries i Esculapi i també l'Institut El Pedró. 550 alumnes a l'Institut, 560 a l'Empúries i 230 a l'Esculapi queden a càrrec de 112 professionals.

Un total de 1350 alumnes han començat avui un nou curs a les escoles de primària i a l'institut de l'Escala.El més matiners han estat els alumnes de l'Institut El Pedró, que comencen  a un quart de nou del matí.L'entrada a l'escola del primer dia no ha estat tant espectacular com en cursos anteriors, ja que s'ha optat d'entrar per cursos, començant pels joves de quart i acabant pels de primer. S'han distribuit per diferents espais del centre, on s'els ha donat la benvinguda i acompanyat a les aules.A l'Institu han començat un total de 550 alumnes, amb 4 primers, 5 segons,quatre tercers , quatre quarts, dos primers de batxillerat i dos segons.Pel que fa a la plantilla, es compte amb 48 professors, 10 dels quals són nous al centre.La gran novetat del curs 2018-19 és l'agrupació de l'alumnat per nivells, sobretot a segon cicle.Un curs més s'ha treballar per portar un cicle formatiu a l'Escala, cosa que no ha estat possible.

L'increment d'alumnat cada curs fa que els espais es vagin esgotant, havent d'habilitar zones que en principi no havien de servir d'aules. A l'exterior s'ha instal·lat un pati tranquil.

L'Escola Empúries en aquest inici de curs acull un total de 562 alumnes, amb P3, P4, 1er, 3er, 4art, 5è i 6è queden 3 línies , és a dir tres classes per curs, i amb P5 i 2on que es queden en dues línies.El personal docent suma 43 professionals, un més que el curs anterior, que compensa la vintena d'alumnes En el cas de l'Escola Empúries hi ha una dotzena de famílies que per diversos motius havien demanat portar els seus fills a Torroella i els havien matriculat allà. Finalment, dos dies abans, Ensenyament els ha fet  tornar a l'Escala.La directora del centre els ha donat la benvinguda des d'una de les finestres del centre, i d'aquí els alumnes s'han anat distribuint a les aules.

Una de les novetats d'aquest curs és la posta en marxa progressiva del programa ABP, Aprenentatge Basat en Projectes.Des d'aquest curs l'escola busca treballar l'educació emocional, on s'hi impliquen alumnat i professorat.Entre els professor es crea el Diari de la Gratitud, un quadern on hi escriuran les experiències en positiu que visquin amb al resta de la plantilla.

Pel que fa als espais, hi han hagut alguns canvis, entre d'altres pel centre es poden trobar molts espais de lectura.A l'Escola Esculapi l'alumnat ha crescut de manera important respecte el curs  passat i ja arriba als 230 alumnes després de 12 anys de la seva inauguració.El nombre de mestres és de 21.L'Esculapi està arribant al límit de la seva capacitat.La gran novetat d'aquest curs a l'Esculapi son els grups mixtes a Educació Infantil i la continuació del projecte Tirabuixò.Així donc, màxima normalitat en l'inci del curs escolar a l'Escala pel que fa a les escoles de primària i a l'institut.Els més petits, els que van a la llar d'infants Ballmanetes van iniciar el procés d'adaptació la setmana passada, un tema del que us informarem properament.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar