Publicitat
Publicitat

Terror clàssic a la pantalla gran

La catalana 'Les distàncies', gran vencedora del Festival de Màlaga, irromp als cinemes. També ho fa 'Carmen y Lola', el film sobre una història d'amor adolescent entre dues gitanes i els films de terror 'La monja' o 'Cuando los ángeles duermen'

Parlant de cinema aquesta setmana no podem fem el repàs a les estrenes sense mencionar que el film de Javier Fesser 'Campeones' ha estat l'escollida per representar Espanya a l'edició 91 dels Oscars a la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. Els premis de l'Acadèmia de Hollywood se celebraran el 24 de febrer de 2019 i la lectura prèvia de candidats es realitzarà el 23 de gener. 'Campeones' ha superat a rivals com 'Handia' o 'Todos lo saben'. Ara falta saber si finalment l'acadèmia l'escull com a finalista per optar al premi. 

Terror i religió sempre forment un bon tàndem cinematogràfic. El misteri per tots els temes sobrenaturals, l'existència del mal i el temor a tot el  desconegut són ingredients ideals per un guió terrorífic. Aquests són els elements més destacats de 'La Monja' una de les pel·lícules més esperades del setembre. 

Una jove monja de clausura d'una abadia a Romania se suïcida. Per a investigar-ho, el Vaticà envia un sacerdot amb un passat turmentós i a una novícia a punt de prendre els seus vots. Junts descobriran un terrible secret de l'ordre i hauran d'enfrontar-se a una força malèfica que s'encarna en una monja endimoniada. Un film que farà les delícies dels amants del terror més clàssic. 

Una altre de destacada serà Un océano entre nosotros' amb Colin Firth i Rachel Weisz de protagonistes. Un film basta en fets reals, concretament amb la vida de Donald Crowhurst empresari que va decidir guanyar la Sunday Times Golden Globe Race donant la volta al món en el seu veler, en solitari, sense escales i sense cap experiència amb la navegació a mar obert. 

Un pare de família dels anys 60, empresari local, decideix posar una mica de salsa a la seva vida participant en una cursa per fer la volta al món a bord d’un veler, una prova que en cas de guanyar li proporciona un premi en metàl·lic ideal per sortir dels seus problemes econòmics . Tan bon punt s’acomiada de la seva dona, ja sabem cap a on ens portarà la pel·lícula: un viatge a mar obert, salvatge, amb altes probabilitats d’acabar en naufragi.

Alexandra Jiménez , Miki Esparbé , Isak Férriz , Bruno Sevilla i Maria Ribera són els protagonistes de 'Las distancias' un drama on l'amistat i el pas del temps són l'argument principal de la nova pel·lícula de la catalana Elena Trapé.L’Olivia, l’Eloy, el Guille i l’Anna viatgen a Berlín per visitar per sorpresa al seu amic Àlex que compleix 35 anys. Aquest no els rep com ells esperaven i durant el cap de setmana les seves contradiccions afloren i l’amistat es posa a prova. Junts descobriran que el temps i la distància poden canviar-ho tot. Segurament és aviat per augurar premis com Goyas o Gaudís però és molt provable que aquest film estigui entre els nominats del guardons aquesta temporada. Si més no el seu camí va comançar de forma fulgurant ja que es va proclamar guanyadora del Festival de Málaga amb el Premi a la Millor Pel·lícula, la Millor direcció i Alexandra Jiménez també es va endur el premi a la millor actriu.

Finalment destacar tres films per un públic molt diferent. L''espanyola 'Cuando los ángeles duermen', un thriller amb tocs dramàtics dirigit i escrit per Gonzalo Bendala i protagonitzat per Julián Villagrán i Marian Álvarez. Un honrat pare de família que condueix de tornada a casa seva i veurà com tot el seu món fa un gir de 180º tomba quan en un accident de carretera el seu destí es creua amb el de dues noies adolescents.

Eva Longoria i Vanessa Hudgens protagonitzen la comèdia 'I love dogs' en la qual els gossos són el nexe d'unió entre les diferents històries i persones que viuen a Los Ángeles on tots tenen una cosa comú: l'amor que senten envers les seves mascotes.

I aquesta setmana s'estrena la polèmica 'Carmen y Lola' drama romàntic on s'exposa l'amor de dues adolescents gitanes que decideixen emprendre una història, a l'ombra de la comunitat i del rebuig de les seves famílies. El film arriba carregat per la polèmica generada entre el col·lectiu de dones gitanes .



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar